Depremden zarar gören hastanedeki bölümlerin tadilatı için ihalede yaşanan sorunlar ve hiçbir firmanın teklif vermemesi idarecilerin istifa sürecini başlattı.

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim'i Dr. Uçar'ın 3 Mayıs Cuma günü hastane doktorları arasındaki Whatsapp grubunda istifasını açıkladığı ortaya çıktı. 

Uçar'ın paylaşımında,

2 Başhekim Yardımcısı Birden İstifa Etti 2 Başhekim Yardımcısı Birden İstifa Etti

Merhaba arkadaşlar. 14 Ocak 2021'den itibaren yürüttüğümüz yöneticilik görevlerimizden bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyoruz. Tüm çabamız 117 yaşına basan Eşrefpaşa Hastanemizin güçlenerek yaşamasıydı. Hastanemizin bilindiği üzere tarihi binası dışında hiçbir binasının ruhsatı yok. İlk ayımızdan itibaren ruhsat alma konusunda da yoğun çaba sarf ettik. Parsel birleştirmelerinden başlayarak birçok konuyla ilgilendik. 

Zaten hastanenin 200'den 150 yatağa indirilmesi nedeniyle norm kadro sorunlarıyla da mücadele ettik. Hastanemizin kapanmaması için kalıcı bir ruhsat almanın tek yolunun yeni bir bina inşası olduğunu gördük. Uzun ve yoğun çabalarla sonuçlanan görüşmeler, Sağlık Müdürlüğü ve Ankara Sağlık Bakanlığı ziyaretleri sonucunda 1 Ağustos 2022'de 2 yıllık inşaat süresi izni aldık. 

Proje ihalesi, itfaiye raporları, inşaat ruhsatı gibi süreçler tamamlandı ve sonunda 3 Mayıs 2024'te Yapım İzni alındı. 4 firma dosya almasına rağmen ihaleye katılan olmadığı için ne yazık ki ihale iptal edildi. İş yeri hekimliği ücretleri ve diğer çalışanların hakları için mücadele ettik. Katılımcı ve demokratik bir tutum sergilemeye daima özen gösterdik. Bize destek olan herkese sonsuz teşekkür ederiz. 

Bundan sonra görevimizden kendi isteğimizle ayrılıyoruz. Yeni yöneticilerin hastanenin varlığını sürdürmek için yapılanlara ve devam eden projelere sahip çıkmasını diliyoruz. Aynı düşünce ve ahlak anlayışıyla, Cumhuriyet'imizden yaşlı hastanemize ve mesleğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadeleri dikkat çekti.