Yerel seçimlerin ardından partilerin beklenmedik sonuç alması sonrası ramazan bayramı akabinde TBMM’de hareketlilik yaşanması bekleniyor.

Seçim sonuçları beklenenin altında kalan partilerde bayramın ardından sarsıcı gelişmeler yaşanabilir. Saadet ve Gelecek Partisi'nin Meclis'teki ortak grubunda yer alan bazı vekillerin istifa ederek başka partilere geçeceği söylentiler arasında.

DEVA GRUP AÇMAKTAN VAZGEÇTİ

Aynı şekilde, DEVA Partisi'nin TBMM'de grup kurma çabaları öncesinde görüştüğü vekillerin, DEVA'nın yerel seçimlerde aldığı oy oranını göz önünde bulundurarak vazgeçtiği belirtiliyor. Bağımsız vekillerin de Meclis'in açılmasıyla birlikte AK Parti, CHP ve MHP'ye geçmeleri bekleniyor.

İYİ PARTİ'DE KONGRE SÜRECİ DEVAM EDİYOR

İYİ Parti'de de kongre süreci devam ederken yeni bir istifa dalgasının yaşanması bekleniyor. Seçimlerin ardından siyasi partiler arasında transferlerin yaşanmasıyla birlikte, TBMM'de sandalye dağılımında değişiklikler olabilir. Bayram tatilinin sona ermesiyle Meclis'in açılmasıyla birlikte transfer sürecinin hızlanması bekleniyor.

SAADET-GELECEK'TE İSTİFA DALGASI 

TBMM'de grubu bulunan Saadet Partisi, Gelecek Partisi ile birlikte hareket ediyor. Ancak, Gelecek Partisi'nde alınan oy oranının ardından bazı vekillerin istifa ederek başka partilere geçeceği konuşuluyor. Bu durum, Saadet Grubu'nun dağılmasına neden olabilir. DEVA Partisi de Meclis'te grup kurma çabası içindeydi ancak seçimler öncesinde bağımsız vekillerle yaptığı görüşmeler sonrasında isteksizlik yaşandı.

Ak Parti, ‘Partili Cumhurbaşkanını’ Tartışmaya Açabilir Ak Parti, ‘Partili Cumhurbaşkanını’ Tartışmaya Açabilir

İYİ PARTİ'DE İSTİFALAR YAŞANABİLİR

Öte yandan, seçimlerde düşük oy alan ve kongre kararı alan İYİ Parti'den de istifalar gelmesi bekleniyor. Şu anda bağımsız olan bazı vekillerin AK Parti, CHP ve MHP'ye geçmeleri öngörülüyor.