Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Memur-Sen'i eleştirdiği bir açıklamasında, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği Sendika parası iptali kararına atıfta bulundu. 

“Esefle kınıyorum”

Demircan, "Memur-Sen'in, Anayasa Mahkemesi'nin başta eşitlik ilkesi olmak üzere uluslararası antlaşmalara, 4688 sayılı yasaya aykırı bularak iptal ettiği yüzde 2 baraj uygulamasını yeniden hayata geçirme çabalarını esefle kınıyorum" dedi. Ayrıca, Memur-Sen'in 345 lira toplu sözleşme ikramiyesi talebinde bulunarak çalışma bakanlığı önünde eylemler düzenlemesini eleştirdi.

Siz de O Gemiye Binecek misiniz Ali Yalçın? Siz de O Gemiye Binecek misiniz Ali Yalçın?

Memur-Sen'e tepki gösterdi

Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Anayasa Mahkemesi'nin kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için getirilen "yüzde 2 barajı" şartını iptal etmesinin ardından yetkili sendika olan Memur-Sen'e tepki gösterdi. Demircan, "Gözlerini para hırsı bürümüş" diyerek Memur-Sen'i eleştirdi ve tek dertlerinin aidat sendikacılığı olduğunu savundu. 

345 lira toplu sözleşme ikramiye çabalarını eleştirdi

Demircan, Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen Memur-Sen'in 345 lira toplu sözleşme ikramiyesini talep etme çabalarını ve çalışma bakanlığı önünde eylemler düzenlemesini eleştirdi. Ayrıca, daha önce iptal edilen sözde kazanımlar için harcanan enerjiyi de şaşkınlıkla izlediğini ifade etti. Demircan, geçim sıkıntısı nedeniyle ailelerin dağıldığı ve trajik olayların yaşandığı bir dönemde yetkili sendikanın tutumunu eleştirerek Anayasa Mahkemesi'nin kararının yeniden hayata geçirilme çabalarını kınadı.

“Vallahi, bu bir kazanım değil”

Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Memur-Sen'in Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen kararı hileyle aşmaya çalıştığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Memurun hakkı yenildi, kazanımı elinden alındı diyorlar. Vallahi, bu bir kazanım değil; vallahi, memurun hakkı Anayasa Mahkemesi kararı ile teslim edildi. Keşke bu sözde ikramiyeyi tamamen kaldırsalardı, sendika üyeleri aidatlarını kendileri ödeseydi, doğrusu budur. Gözlerini para hırsı bürümüş, memurun kayıplarının umursanmadığı, sadece belirli bir kesimi kapsayacak şekilde düzenlenen ancak diğer tarafta üç milyon memurun kaybına yol açan bir maddenin iptali neredeyse akıllarını başlarından almış."

Hazine Bakanlığı tasarruf tedbiri yapar!

Demircan, şımarık tavırlarla sanki ülkenin bir parçası değillermiş gibi asli görevlerinin dışında her konuda fikirleri ve girişimleri olan kişilerin taleplerinin, özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığının "tasarruf tedbirleri" kapsamında karşılık bulmayacağını ifade etti. Ayrıca, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'a olan tepkisini sürdürdü.

“Yeter ki siz şaşalı yaşamınızdan bir şey kaybetmeyin”

Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, sendika temsilcilerinin taleplerini değerlendirirken makul ve kabul edilebilir olmaları gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Gündemlerinde yoksulluk sınırının altında ücret alan kamu görevlilerinin olması gerekirken, dayanışma aidatı, toplu sözleşme ikramiyesi gibi akla ve izana aykırı talepleri ile nereye varmak istediklerini açıkçası kestiremiyorum. Yani bir sendika temsilcisinin talebini önce kendisinin makul ve kabul edilebilir bulması gerekir, sonra karşı taraf ile paylaşması gerekir. Mali açıdan çok zor durumdaysanız, geliriniz maaş ve huzur haklarınıza yetmiyorsa, birkaç aylık gelirimizi sizlere gönderebiliriz. Yeter ki siz şaşalı yaşamınızdan bir şey kaybetmeyin. Kamuoyunun sizler ve il temsilcilerinizin ne kadar aylık aldığını merak ettiklerini ve sizlerden bir bordro paylaşımı yapmanızı beklediklerini hatırlatmış olalım. 

Cumhurbaşkanı maaşından kaç kat fazla maaş alıyorsunuz?

Sahi Cumhurbaşkanı maaşından kaç kat fazla maaş alıyorsunuz? Temsil ettiğiniz üyenizden yirmi kat fazla maaş aldığınız söyleniyor, bu nasıl bir duygu? Memur evine gramla et, peynir alırken siz beş çeşit et ve süt ürününü gönül rahatlığı ile alıp tüketebiliyor musunuz? Hiç haber izlemiyor musunuz? Daha dün üyeniz olan emekli memurların hali içinizi acıtmıyor mu? Sendikal çalışmalarınızda geçim sıkıntısına yönelik tek bir eleştiri almıyor musunuz? Herkesin bir eli yağda, bir eli balda mı? Yoksa tüm üyeleriniz sizin işlettiğiniz marketlerden alışveriş yapıp, otelinizde mi ikamet ediyor, iş yerine sizin ticari taksilerinizle mi gidip geliyor? Size sendikanın asli görevleri neler bunları öğreteceğiz. Beş yıl da enflasyon farkının bir zam olmadığını öğrettik, bunu da öğreteceğiz." şeklinde konuştu.