Başhekim Sendika Temsilcilerini Hastaneden Kovdu Başhekim Sendika Temsilcilerini Hastaneden Kovdu

Yalçın, düzenlemenin

"eşitlik ilkesiyle bağdaşmadığı" gerekçesiyle iptal edilmesini değerlendirirken, "Emek hareketi iktidarı protesto ederken, bizim durumumuzda muhalefet partisini protesto etmek zorunda kaldık. Çünkü emeğimizi heder ettiler."

şeklinde konuştu.

Ali Yalçın, Memur-Sen Antalya Şube Başkanlığı tarafından Kepez ilçesinde düzenlenen iftar programına katılarak, Memur-Sen'in Anadolu'nun köklü değerlerini savunan yerli ve milli bir sendika olduğunu vurguladı.

Yalçın, sendikanın her zaman milletle birlikte hareket ettiğini ve dertlerinin millet olduğunu belirtti. Sendikanın bugüne kadar birçok sorunu çözdüğünü ve çözmek için mücadele ettiğini dile getiren Yalçın,

"Biz aldığımız kazanımları korurken, emek mücadelesinin alın terinin değerini bilmekle kalmayıp, onları birilerinin eliyle kaybetmenin üzüntüsünü de yaşıyoruz. Bu nedenle, Cumhuriyet Halk Partisi'nin önünde eylem yapmak zorunda kaldık. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir durum yoktur. Emek hareketi iktidarı protesto ederken, biz muhalefet partisini protesto etmek zorunda kaldık. Çünkü emeğimizi yok saydılar."

şeklinde konuştu.

Yalçın, CHP'nin memurları zarara uğrattığını ve bu partinin emek düşmanlığı yaptığını ifade etti.

"Üyeye, ülkeye kazandırmaya devam edeceğiz" diyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2019'da göreve gelmesiyle birlikte emekçilere mobbing uyguladığını öne sürdü. Yalçın, "Emek mücadelesini 'kucaklayacağız' diye süslü cümleler kurdular ama emek mücadelesini kundakladılar. Memuru Türkiye'nin bir köşesinden, bir köşesine sürgüne gönderdiler." şeklinde değerlendirme yaptı.

Beş yıl boyunca sabrettiklerini ve gerçek yüzlerini her fırsatta dile getirdiklerini belirten Yalçın, "Emek mücadelesini kucaklamak lazım, kundaklamak değil. Başkanımız dedi ki 'Antalya'da Memur-Sen ailesi tüm bileşenleriyle, aile üyeleriyle Hakan Başkan'ın yanındayız.' Elbette ki yanında olacağız. Muhittin Böcek'in mi yanında olacağız, emekçilere zorluk çıkaranların mı yanında olacağız." şeklinde konuştu.

Yalçın, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Emekçilerin garantisi benim, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım." şeklinde verdiği söze rağmen belediyelerin bu sözü dikkate almadığını ifade etti.

"Sendika olarak üyeye, ülkeye kazandırmaya, millet iradesinin yanında durmaya, vesayetçilerin karşısında olmaya, kirli bir dalgaya karşı millet iradesini korumaya devam edeceğiz." diyen Yalçın, ülke sevdasıyla hareket ettiklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman memurun yanında olduğunu ve haklarını savunduğunu söyleyen Yalçın, sendika üyelerine seslenerek herkesin emek mücadelesine sahip çıkmasını ve üye sayısının artırılmasını istedi.

Programa AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ile sendika üyeleri katıldı.