Genel Başkan Yalçın, il ziyaretleri kapsamında Antalya Teşkilat Buluşması'na katıldı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, İl Temsilcisi Eyüp Bülent Miran ve diğer şube ve ilçe yöneticileriyle bir araya geldi. Programda, koruyucu giyim yardımı kazanımının hukuksuz biçimde engellenmeye çalışıldığını dile getiren Yalçın, toplu sözleşme kazanımlarının korunması gerektiğini vurguladı.

Yalçın, konuşmasında, "Toplu sözleşme kazanımlarımızın her biri, emeğimizin ve mücadelemizin imzasını taşıyor. Kamu görevlilerinin emeğini korumak için elde ettiğimiz kazanımların ikincil mekanizmalar ya da bireysel görüşlerle kısıtlanması kabul edilemez. Koruyucu giyim yardımı kazanımının ortadan kaldırılması, 250 bin memur ve ailelerinin yanı sıra 1 milyonu aşkın insanın hak kaybına neden olabilir. Bu yardım, Memur-Sen Konfederasyonu ve bağlı sendikaların mücadelesiyle kazanılmıştır. Engellerin kaldırılması ve kamu görevlilerinin hak kaybının önlenmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Yalçın: 4688 sayılı Yasa değişmeli

Konuşmasında 4688 sayılı Yasa’nın kamu görevlileri sendikacılığı açısından çeşitli engeller oluşturduğuna da vurgu yapan Yalçın, “Mevcut yasa; gerek süre bakımından, gerek masanın yapısı bakımından gerekse anlaşmazlık durumundaki devreye giren hakem kurulunun yapısı bakımından bizleri dezavantajlı konuma düşürüyor. Bu nedenle mevcut yasanın yetkili sendika olarak Memur-Sen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca oluşturulacak bir komisyon ile günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi önemlidir. Böylece sosyal denge ve adaletin sağlanması açısından büyük bir adım atılmış olur” dedi.

Toplu sözleşme ikramiyesi konusunda CHP’nin başvurusu ve Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile memurun hak kaybına uğradığını dile getiren Ali Yalçın, memurun ve emekçinin yanında olması beklenen ana muhalefetin 2 milyon 200 bin kişiyi maddi kayba uğrattığına vurgu yaptı. Yalçın, “Memur-Sen olarak ilgili makamlarla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerle bu hatalı kararın telafisi için çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da konuyla ilgili üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti. Her zaman dediğimiz gibi Memur-Sen varsa çözüm var” şeklinde konuştu.

“Birlikte yürümeye devam edeceğiz”

Programda konuşan Mustafa Köse ise Memur-Sen’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, “Erdemliler hareketinin öncüsü Memur-Sen ile dün olduğu gibi yarın da birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Türkiye’de kamu görevlileri adına önemli başarımlar elde eden böyle bir oluşumun büyümesi demek kamu görevlilerinin elde ettiği kazanımların da Türkiye Yüzyılı’na yakışır şekilde büyümesi demektir” dedi.

Tütüncü: Yaşananları unutmuş değiliz

Başhekim Sendika Temsilcilerini Hastaneden Kovdu Başhekim Sendika Temsilcilerini Hastaneden Kovdu

Hakan Tütüncü ise geçtiğimiz yerel seçimlerde el değiştiren belediyelerde gerçekleştirilen haksızlıkları hatırlatarak, “Yaşanan olumsuzlukları ve haksızlıkları kimse unutmuş değil. Bu süreçte işten çıkarılan kardeşlerimizin yanında duran, sorunlarının çözümü ve işlerine iadesi için her platformda onları savunan Memur-Sen teşkilatına teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

“Memnuniyet üretmeye özen gösteriyoruz”

Antalya genelinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Eyüp Bülent Miran, Memur-Sen teşkilatını büyütme noktasında yoğun çaba harcadıklarını belirterek şunları söyledi: “Sendikal alan boşluk kabul etmiyor. Bizler de Antalya’da il ve ilçe yönetimlerimiz ile işyeri temsilcilerimizle birlikte var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sahadan gelen taleplerin en kısa sürede çözümü için gerek il içerisinde gerekse genel merkezimiz bazında yürüttüğümüz istişarelerle memnuniyet üretmeye özen gösteriyoruz.”