Ak Parti, ‘Partili Cumhurbaşkanını’ Tartışmaya Açabilir Ak Parti, ‘Partili Cumhurbaşkanını’ Tartışmaya Açabilir

Ak Parti kulislerine dair yazdığı köşe yazılarıyla bilinen Babacan, yerel seçimlerde beklediğini çok altında sonuç elde eden Ak Parti kulislerinde konuşulanları köşesine taşıdı.

Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sürekli olarak ekonomi ile ilgili mesajlar verdiğini belirtti. Şimşek'in parti içinden en sık sorulan sorunun enflasyonun kontrol altına alınması olduğunu ifade ettiği yazıda, şu sözlere yer verildi:

Ekonomi programımıza güveniyoruz. En kötü dönemi geride bırakıyoruz. Enflasyon kur dengesi kuruluyor. Mayıs ayında enflasyonu baz etkisi nedeniyle yüzde 73 bekliyoruz. Temmuz ayında yüzde 40 civarına gerileyeceğini düşünüyoruz. Enflasyon ve döviz kuru bir dengeye oturacak. Hedefimiz üç yıl sonra enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek…

Ancak, bu sözlerin, seçim hezimeti yaşayan parti tabanında henüz istenilen heyecanı uyandıramadığını vurgulandı.

Seçim yenilgisinin parti içinde nasıl yorumlandığına ilişkin Babacan, şu ifadeleri kullandı:

AK Parti kurmayları arasında, “Millet bize iyi bir tokat vurdu. Tokadı genel seçimlerde değil, şimdi vurarak, ‘kendini düzelt’ dedi. Seçmenimiz başka bir partiye gitmek yerine sandığa gitmedi. Yeniden Refah Partisi bizden beklediğinden az oy aldı. Onların güçlenmesi geçici. Kalıcı olmaması bize bağlı. Seçimden sonraki süreç, iyi yönetilmeli. 4 yıllık süre var. Bu dönem bize bir fırsat sunuyor. Dar zamanlar büyük fırsatlar doğurur. Bu dönemi iyi değerlendirirsek seçmenin güvenini yeniden kazanabiliriz” değerlendirmesi yapanlar var. Ancak ilginç olan ‘partinin eski reflekslerine dönemeyeceğine’ inananların sayısının fazla olması..."

Özellikle, İstanbul'da CHP adayı Ekrem İmamoğlu hakkındaki bir videonun parti içinde krize neden olduğu belirtildi. Ancak, videonun kullanılmasının partide fayda sağlamayacağı düşünüldüğü, bununla birlikte parti içindeki bazı ekiplerin, genel merkeze karşı bağımsız olarak böyle mizansenleri paylaştığı ifade edildi. Parti içinde ekipleşmenin ve tek kanaldan karar alma yetisinin kaybedildiği görüşü de dile getirildi.