Aydın Nazilli’de bulunan Devlet Hastanesine 4 aydır başhekim atanamamasını ardından ilçedeki ölüm vakalarının başlaması durumunda vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Siz ne iş yaparsınız? diye eleştirilerde bulunan Ertürk partiden ihraç edilmişti.

AK Parti'nin eski Nazilli İlçe Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Ali Ertürk'ün partisine ihanet ettiği iddia edildi. Ertürk, Kürşat Engin Özcan döneminde Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapmıştı.

Ancak 2020 yılında, AK Parti Milletvekilleri Metin Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim'e yönelik sert eleştirilerde bulunarak dikkatleri üzerine çekti. Ertürk, AK Partili vekillere yaptığı sert eleştirilerde, "Hastaneye 4 aydır bir başhekim atayamadınız. İlçemizde ölüm vakaları başlarsa bunun vebalini nasıl ödersiniz? Siz ne iş yaparsınız?" gibi ifadeler kullanmıştı. Bu sözlerinin ardından partisinden ihraç edilen Ertürk, Yavuz ve Erim'i Nazilli'ye hizmet etmemekle suçlamıştı.

Ancak iddialara göre, Ertürk'ün partisinden ihraç edilmesinin ardından intikam alma amacıyla partisine ihanet ettiği öne sürüldü. Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den Belediye Başkan Adayı olarak Esat Ergüler'in açıklanmasının ardından harekete geçtiği ve Ergüler'e oy verilmemesi için kulis faaliyetlerinde bulunduğu iddia edildi.

Devlet Hastanesi İçin Bakanlık Devreye Girdi Devlet Hastanesi İçin Bakanlık Devreye Girdi

AK Parti'ye yakın kaynaklar, Ertürk'ün seçmenlere "Esat Ergüler'e oy vermeyin ama Büyükşehir seçimlerinde Mustafa Savaş'ı tercih edebilirsiniz" şeklinde baskı yaptığını belirtti. Bu gelişmeler, partideki iç çekişmelerin ve siyasi rekabetin boyutlarını gözler önüne serdi.