Haber

Sağlık Personeline Şiddet Sona Ermiyor

Abone Ol

Kanama olursa tekrar Âcil Servise basvurmasi gerektiği söyleniyor. Bu aşamaya gelene kadar hasta yakınları alanda sürekli kalabalık bir şekilde (içerde 5-10 kişi, dışarda 20-30 kişi) sağlık çalışanlarına baskı yapıyor. Tüm ricâlara rağmen alanı boşaltmıyorlar. Sözel şiddet ve hakaret uygulamaya devam ediyorlar. Taburcu işleminden sonra hastanın burun kanamasının tekrarı nedeni ile aynı kalabalık grup hasta ile birlikte geri geliyor Grup geri gelişinde; yaklaşık 8-10 civârındaki diğer hastaların yatarak tedâvi gördüğü alanda küfürler ve hakaretler ile sağlık çalışanlarına saldırıyorlar.

Kulak Burun Boğaz Servisinde hastanın burun tamponu değiştiriliyor. Tekrar kanama durduruluyor. Bir müddet izlendikten sonra hasta, 112 aracılığı ile Bakırköy Sâdi Konuk Devlet Hastanesine sevk ediliyor.

70 yaşında kadın hasta Âcil Servise 112 ile epistaksis (burun kanamadı) şikâyeti ile başvuruyor. Genel durum iyi, şuur açık, Glasgow Koma Skalası 15, oryante koopere, vitalleri stabil. Özgeçmişinde; Coumadin, Diltizem, Teokab, Digoksin kullanıyor. Fizik muayenede, bilinen hipertansiyon, koroner arter hastalığı yok. Kan tahlilinde kullandığı fazla Coumadin tablet yüzünden INR değeri 3.2 olmuş, yâni çok yükselmiş. Diğer kan tahlili sonuçlarında bir özellik tesbit edilemedi. Hasta burun kanaması kontrolü için, kan sonuçları öncesinde âcilen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Servisine yönlendiriliyor. Orada adrenalinli tamponla hemostaz sağlanıyor. Yâni burun kanaması durduruluyor. Hasta daha sonra Âcil Serviste tâkibe alınıyor. Kan sonuçları, vital değerleri, genel durumu ile birlikte değerlendirilen hastaya reçete verilip önerilerde bulunulup taburculuk planlanıyor.

Olay esnasında; masaya, sandalyeye, araç gereçlere, hasta dosyalarına, telefon, internet gibi iletişim araçlarına, barkod cihâzı, bilgisayar gibi yardımcı malzemelere zarar veriyorlar. Bu sırada alanda bulunan diğer hastaların muayenesine engel oluyorlar. Sağlık personeli bir taraftan şiddete uğrarken, bir taraftan da burun kanaması tekrarlayan hastayı zorluklarla Kulak Burun Boğaz Servisine ulaştırıyor.

{ "vars": { "account": "G-X1XRN2R8K5" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }