AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, seçim sonuçlarının değerlendirilmesiyle birlikte değişim sinyalleri verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi programına kararlılıkla bağlı kalınacağını belirterek, "Fahiş fiyatlara yönelik yakın bir sürede ciddi yaptırımlar gelecek. Vatandaşın lokmasına göz dikenlerle mücadelemiz sürecek" dedi.

Toplantıda alınan kararlar arasında 'eş zamanlı' bir reform sürecinin başlatılması da bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre sürecinin en kısa zamanda başlatılacağını ve bu süreçte değiştirilmesi gereken görevlerin belirleneceğini ifade etti. "Aksak gidenleri toparlayacağız ve yenilenerek daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" diyen Erdoğan, milletin talep ve eleştirilerini dikkate alacaklarını ve gerekli reformları gerçekleştireceklerini söyledi.

Erdoğan: Kararlılık ve Uyarılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, uygulanan ekonomi programına yönelik kararlılık vurgusu yaparak "Hiç şüpheniz olmasın, ekonomi programımız devam edecek, bu konuda kararlıyız. Fahiş fiyat artışlarına yönelik ise çok yakın bir sürede ciddi yaptırımlar gelecek. Gözlerinin yaşına bakılmayacak. Vatandaşımızın lokmasına göz dikenlerle mücadelemiz sürecek" şeklinde değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca, son dönemde sosyal medyada AK Parti ve kurmaylarına yönelik yapılan saldırılara da dikkat çeken Erdoğan'ın, "Sosyal medyadan partimize ve kurmaylarımıza dönük yapılan spekülasyonlara itibar etmeyeceğiz. AK Parti kurumsal bir yapıya sahip. Kimse AK Parti'ye istikamet çizemez. Biz işimize bakacağız" şeklinde uyarılarda bulunduğu ifade edildi.

Seçim Sonuçlarının Analizi Yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan toplantıda MKYK üyelerine tek tek söz verdi. Seçim sonuçlarının neden kötü geldiğine dair kendi not ve analizlerini paylaşan MKYK üyeleri şu değerlendirmeleri yaptı:

- Kimse bu kadar fazla seçmenin sandığa gitmeyeceğini tahmin etmiyordu.

- AK Parti'de görev almış ve partiden aday olmak istemiş fakat aday gösterilmemiş kişiler, karşıda güçlü gözüken kişilerin adına çalıştı.

- Birçok bölgede saf değiştiren mahalle başkanları, AK Parti yerine orada kazanma potansiyeli yüksek olan adaylar için oy topladı.

Merkez Sağa Yeni Parti Geliyor! 3 Milletvekili İstifaya Hazır Merkez Sağa Yeni Parti Geliyor! 3 Milletvekili İstifaya Hazır

- Yeniden Refah Partisi (YRP) adayları, "Seçimi kazandığımızda zaten AK Parti'ye geçeceğiz, biz aynı yoldayız" diye vatandaştan oy toplarken, mahalle başkanları buna destek verdi.