İktidar 2 -  3 araba satışı ile kamu tasarrufu mu yapacak? İktidar 2 - 3 araba satışı ile kamu tasarrufu mu yapacak?

İşsizlik oranı, merkezi yönetim bütçe dengesi ile ödemeler dengesi, tarım ürünleri üretici fiyatları başta olmak üzere sanayi ciro, perakende satış ve ticari satış endeksleri, konu satışları ile özel sektörü yurt dışı kredi borçları ekonomik gündeminin öne çıkan başlıkları arasında.

Yurt içinde işsizlik oranı, Merkezi Yönetim bütçe dengesi, ödemeler dengesi, tarım ürünleri üretici fiyatları, sanayi ciro, perakende satış ve ticari satış endeksleri, konut satışları ve özel sektörün yurt dışı kredi borcu gibi veriler önem kazanıyor. Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan "Piyasa Katılımcıları Anketi" ve "Finansal Hesaplar Raporu" sonuçları da takip edilecek.

Yurt dışında ise ABD'den konut başlangıçları, sanayi üretimi, Philadelphia Fed iş koşulları endeksi, ikinci el konut satışları; Almanya'dan ZEW endeksi; Çin'den GSYH, sanayi üretimi, perakende satışlar, üretici fiyatları; Euro Bölgesi'nden sanayi üretimi, dış ticaret, tüketici fiyatları; İngiltere'den tüketici ve üretici enflasyonu, perakende satışlar; Japonya'dan ise tüketici fiyatları verileri öncelikli olarak izlenecek.

ABD'de "Bej Kitap (Beige Book)" raporu açıklanırken, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası'nın 2024 Yılı Bahar Toplantısı ve G20 finans ve maliye bakanları ile merkez bankası başkanları toplantıları da gerçekleştirilecek. Hafta boyunca birçok merkez bankası yetkilisinin konuşmaları da dikkatle takip edilecek.