Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 13 Nisan günü Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yaşanan teleferik kazası ile ilgili yürütülen soruşturma hakkında bilgi verdi.

Ak Parti İl ve İlçe Yönetimlerine Neşter Vuracak Ak Parti İl ve İlçe Yönetimlerine Neşter Vuracak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 13 Nisan'da Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Sarısu-Tünektepe teleferik hattı kazasıyla ilgili soruşturmaya ilişkin bilgi verdi. Bakan Tunç, teleferik hattını işleten firma ile teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın yetkilileri ve çalışanlarını da içeren 14 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

5 kişi hakkında tutuklama kararı verildiğini, sekiz şüpheli hakkında adli kontrol kararı çıkarıldığını ve bir kişinin serbest bırakıldığını açıkladı. Tutuklananlar arasında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de olduğu ifade edildi.

Bakan Tunç'un açıklamasına göre, olayın ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında detaylı bir olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapıldı ve ön rapor hazırlandı. Uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön rapor, müşteki ifadeleri ve şüphelilerin savunmalarıyla birlikte değerlendirildi.

Üzücü olayla ilgili adli soruşturmanın tüm detaylarıyla titizlikle sürdürüldüğünü belirten Bakan Tunç, soruşturmanın devam ettiğini ve gerekli adımların atılacağını vurguladı.