Ayrıca, bu hafta içerisinde Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasına ilişkin kanun teklifi görüşülecek. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta 4 bakanlığın bütçesi de ilgili komisyonlarda ele alınacak. Bakanlıkların bütçe görüşmeleri önemli kararlar alınmasını ve geleceğe yönelik planlamaların yapılmasını sağlayacak.

AİLE VE GENÇLİK FONU KANUNU

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündem maddelerinden biri, Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasına ilişkin kanun teklifi. Bu düzenleme kapsamında, yeni evlenecek genç çiftlere 150 bin lira tutarında ve geri ödemesiz kredi verilmesi öngörülüyor. Bu adım, genç çiftlerin ekonomik açıdan desteklenmesini amaçlıyor ve ailenin korunmasını sağlamayı hedefliyor. Kanun teklifinin pilot uygulaması ise depremin etkilediği illerde başlatılacak. Bu hafta içerisinde, kanun teklifi Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor.

Bakan Koca İmzalı ADSM’lerle İlgili Önemli Genelge Bakan Koca İmzalı ADSM’lerle İlgili Önemli Genelge

Plan ve Bütçe Komisyonu ise 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesinin görüşmelerine devam edecek. 

SAĞLIK BAKANLIĞI BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLECEK

Ayrıca, hafta boyunca Sanayi ve Teknoloji, İçişleri, Sağlık Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarının bütçeleri de görüşülecek. 

Siyasi parti liderleri de bu hafta, Salı ve Çarşamba günleri, kendi partilerinin Meclis grup toplantılarında milletvekilleriyle buluşacak ve önemli konularda açıklamalarda bulunacaklar.