Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, 3 büyük metropolkent’te 0-36 aylık çocuk sahibi 3500 sigortalı anneye 12 ay süresince her ay 325 Euro destek dağıtımı yapılacağı öğrenildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci fazını başlatmak için hazırlıklarını tamamladı.

İş gücü desteği kapsamında

Avrupa Birliği'nin finansman desteğiyle gerçekleştirilecek olan proje, 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakımı nedeniyle iş gücünden uzaklaşma riski bulunan annelerin kayıtlı istihdamda kalmalarını veya iş gücüne katılmalarını desteklemeyi amaçlıyor.

SGK’nın Vereceği 325 Euro’dan Kadın Memurlarda Yararlanabilecek mi? SGK’nın Vereceği 325 Euro’dan Kadın Memurlarda Yararlanabilecek mi?

Ak Parti İl ve İlçe Yönetimlerine Neşter Vuracak Ak Parti İl ve İlçe Yönetimlerine Neşter Vuracak

Başvuru şartları açıklanacak

Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay süreyle uygulanacak olan projede, çalışan annelere aylık 325 avro destek sağlanacak. Projenin hedefi, toplamda 7 bin kadının faydalanmasını sağlamak; bunlardan 3 bin 500'ü anne, 3 bin 500'ü ise bakıcı olacak. Projenin başvuru şartları ve detayları, SGK tarafından ilerleyen günlerde duyurulacak.

İş-Pozitif Projesi kapsamında

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, kayıtlı istihdamın önemine vurgu yaparak kayıt dışı istihdamla mücadeleye devam ettiklerini belirtti. Işıkhan, İş-Pozitif Projesi gibi kadınların işgücünde kalmasını ve istihdama katılmasını sağlayan diğer projelerin yanı sıra SGK'nin uygulayıcısı olduğu bu projenin de büyük önem taşıdığını ifade etti. Toplam bütçesi 15,3 milyon avro olan projenin, çalışan annelere maddi destek sağlayarak istihdamı korumayı ve eğitimli çocuk bakıcılarının istihdamını teşvik etmeyi amaçladığını söyledi.