Erdoğan 3 Büyükşehir İl Başkanına Kızdı: ‘Çalışmıyorsunuz’ Erdoğan 3 Büyükşehir İl Başkanına Kızdı: ‘Çalışmıyorsunuz’

İptal edilen düzenleme ile yüzde 2 barajını aşan sendikaya üye olan memurlar aylık 538 lira alırken, aşamayan sendikalara üye olanlar ise 190 lira alabiliyordu. Ancak AYM'nin kararı sonrasında tüm memurların ikramiyesi 190 lira olarak belirlenmiş oldu.

İktidar, yeni düzenleme için ek protokol veya Meclis açıldıktan sonra yasal düzenleme yapma çalışmalarına hemen başladı. Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sonucunda yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olan memurların aylık 348 lira kaybı yaşanacak.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 2 milyondan fazla memurun CHP ve AYM kararıyla kazanımlarının yok edildiğini belirterek, aylık 345 liranın ceplerinden çekildiğini iddia etti. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise durumu "garabet" olarak nitelendirdi. Ayrıca, Yalçın ve Kahveci'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştüğü öğrenildi.

Ancak çalışma yaşamının uzman isimlerinden Prof. Dr. Aziz Çelik, Memur-Sen'in konuyu çarpıtarak demagoji yaptığını savundu. Çelik, AYM'nin ikramiye değil, kamu görevlileri arasında ayrımcılık yapılmasına ilişkin kuralı iptal ettiğini belirterek, bu düzenlemenin Memur-Sen'in ısrarının sonucu olduğunu ifade etti.

MEMUR-SEN‘E TEPKİ

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, CHP’nin doğru olanı yaptığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu skandalın bütün sorumluluğu MemurSen ve Kamu-Sen’in hukuk bilmez ve tanımaz yöneticileri ile AK Parti iktidarıdır. ‘Saltanatlarını sürdürmek’ ve üye kaybını önlemek için 348 lira ile gündem değiştirmek istiyorlar. Bugün 1 milyon 614 bin 300 kişi toplusözleşme ikramiyesi alamıyor. Bu kişilere haksızlık değil mi?”