850 yataklı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aylardır başhekim atanmıyor. İstifa nedeniyle boşalan başhekimlik görevinin vekaleten yürütüldüğü hastanede, başta sağlık hizmetleri olmak üzere idari ve teknik hizmetlerde ciddi aksamaların yaşandığı ileri sürülüyor. Yönetim tarafından alınan kararlar başhekim olmadığı için imzalanamadığı, özellikle medikal ve tıbbi malzeme alım ihalelerinin gecikmesi sebebiyle sağlık hizmetlerinde ciddi aksamaların yaşanmasına neden olduğu ileri sürülüyor.

SaglikPersoneliHaber.Net olarak hastanenin resmi web sitesini incelediğimizde hali hazırda görevlendirilen bir başhekimin olmadığı, buna ilaveten İdari ve Mali Hizmetler Müdürünün de yönetim şemasında yer almadığını gördük. 

İDARİ VE MALİ İŞLER MÜDÜRÜ DE İSTİFA ETTİ  İDDİASI

Yüzlerce personeli, 300’e yakın hekimin çalıştığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İdari ve Mali İşler Müdürü’nün de istifa ettiği öğrenildi.

Hastanede imza yetkisi olan makamların boş olması nedeniyle ihalelerin yapılamadığı, tuvalet kağıdı, sabun vs. gibi temizlik malzemelerinin dahi sıkıntısının çekildiği, buna bağlı yaşanan aksamaların tepkilere neden olduğu ifade ediliyor.

Malatya’nın iktidar kanadı milletvekillerinin, 3. basamak bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bu kadar uzun süredir yönetim boşluğu yaşamasının yarattığı sorunlarının son bulması için çaba göstermeleri isteniyor.

9 Başhekim Yardımcısıyla Hastaneyi İdare Ediyoruz

Kaynak: http://malatyahaberleri.net/haber/499/egitim-ve-arastirma-5-aydir-bashekim-atanmadi.html