Iğdır Valiliği ve Belediye Başkanlığını ziyaret eden Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Ak Parti Iğdır Milletvekili, Sağlığı İl Müdürü ve Ak Parti Belediye Başkan Adayıyla Şehir hastanesi inşaat alanı inceledi.

600 yataklı Şehir Hastanesi inşaatının zemin etüt çalışmaları başladı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Iğdır'ın en önemli sorunlarından birinin hastane eksikliği olduğunu belirterek, bu sorunu çözmek için hızlı bir çalışma başlattıklarını ifade etti.

Sağlık Çalışanı Tuncay Güngör Kanser Hastalığına Yenik Düştü Sağlık Çalışanı Tuncay Güngör Kanser Hastalığına Yenik Düştü

Hastanenin 2024 yılı yatırım programına alındığını ve bu programın iki aşamadan oluştuğunu dile getiren Kırbıyık, "Zemin etüt çalışmaları devam ediyor, en geç iki ay içinde projeyi teslim almayı planlıyoruz. Ardından Sağlık Bakanlığı olarak ihale sürecini başlatacağız. Öngörülere göre, 2026 yılının sonuna doğru hastanenin hizmete açılmasını bekliyoruz" dedi.

İnşaatın tamamlanmasının ardından hastanenin sağlık kompleksi haline dönüşeceğini vurgulayan Kırbıyık, "Mevcut devlet hastanesinin yanında bulunuyoruz. Proje tamamlandığında, hasta yoğunluğunun artması durumunda pandemi veya afet gibi durumlarda çift yataklı odalarla donatılarak 700 yataklı kapasiteye ulaşılacak. Bizim hazırlığımız 700 yataklı hastane projesi doğrultusunda devam ediyor" şeklinde konuştu.

Kırbıyık, daha sonra Iğdır Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi.