Adını vermek istemeyen bir izleyicinin hamile olduğunu belirterek hekimlerin bebeğinin kalbinde delik olduğunu ve doğum sendromlu olduğunu söylediklerini belirterek çocuğuna hangi dualari okuyabileceğini sordu.

İsmini vermek istemeyen izleyici Prof. Dr. Mustafa Karataş’a sorusuna ilave “verdiğim sadakalar onun kaderini değiştirir mi” şeklinde soru yöneltti.

Televizyon programında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Prof. Dr. Mustafa Karataş, özellikle sağlık çalışanları arasında tepkilere neden olan sözleriyle ilgili açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı: Tasarruf Tedbirlerine Tüm Kamu Personeli Uymak Zorunda Cumhurbaşkanı: Tasarruf Tedbirlerine Tüm Kamu Personeli Uymak Zorunda

“PARA İÇİN KESERLER”

Karataş, programda izleyicilerden gelen bir soruya cevaben yaptığı açıklamalarda, annenin can tehlikesi olmadığı sürece engelli çocukların yaşam hakkının olduğunu vurguladı. Ancak, izleyicilerin tepkisi üzerine yaptığı açıklamalarda,

Onlar para için neler söylerler, para için keserler, para için adam bile öldürüyorlar. Hepsi öyle değil ama...

şeklinde sarf ettiği cümlelerden sonra doktorların bazı durumlarda para için etik dışı davranışlarda bulunabileceğini ima eden sözleri büyük yankı uyandırdı.

ÖZÜR DİLEDİ

Sosyal medya üzerinden konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Mustafa Karataş, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve doktorları rencide etmek gibi bir niyetinin olmadığını belirtti. Karataş, ifadelerinin maksadını aşmış olabileceğini ve bu durumdan dolayı tüm doktorlardan özür dilediğini ifade etti. Ayrıca, doktorların toplumun can damarı olduğunu vurgulayarak, sözlerinin yanlış anlaşılmasından dolayı üzgün olduğunu belirtti.