Giresun'da Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji kliniğine muayene için gelen Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde görevli doktor B. A. ile Dr. Uğur Semiz arasında yaşanan tartışma gerginliğe yol açtı. 

Dr. Semiz, kendisiyle ilgilenilmediğini öne sürerek B. A. ile karşı karşıya geldi. İkili arasındaki tartışma daha da büyüyerek fiziksel müdahaleye dönüştü.

Dr. Semiz, saldırıya uğradığını iddia ederken, B. A. ise kendisinin de darbedildiğini belirterek şikayetçi oldu. Olayın ardından hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.

Hastane önünde yapılan açıklamada, Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Erhan Demirelli, "O kişinin hekim olması, polikliniğe hasta olarak sağlık hizmeti almak üzere başvurduğu ve kendisine hizmet vermeye çalışan meslektaşımıza saldırdığı gerçeğinin önüne geçmemelidir." ifadelerini kullandı.

Tabip Odasından hastane önünde açıklama

Giresun Tabip Odası üyeleri, hastane personeli ve doktorlar Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir araya gelerek, açıklamada bulundu.  Giresun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Erhan Demirelli,

Bugün burada bir kez daha maalesef şehrimizde vuku bulan bir ‘sağlıkta şiddet’ olayını kınamak amacıyla toplandık. Şunu ifade etmek isterim ki; iki gün önce yaşadığımız bu menfur saldırının failinin hekim olması, bazı haber mecralarında bu olayın sanki iki hekimin arasında geçen basit bir kavgaymış gibi gösterilmeye çalışılmasına neden olmuştur. Fakat o kişinin hekim olması, polikliniğe hasta olarak sağlık hizmeti almak üzere başvurduğu ve kendisine hizmet vermeye çalışan meslektaşımıza saldırdığı gerçeğinin önüne geçmemelidir. Bu olay neresinden bakılırsa bakılsın tam anlamıyla bir ‘sağlıkta şiddet’ olayıdır ve bu şekilde değerlendirilmelidir.

HABERİN GEÇMİŞİ

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir doktorun muayene için geldiği Üroloji kliniğinde yaşanan anlaşmazlık, şiddet içeren bir tartışmaya dönüştü. 

Doktorlar birbirinden şikayetçi oldu

İsminin açıklanmasını istemeyen bir doktor ile muayene olmak isteyen Dr. Uğur Semiz arasında yaşanan anlaşmazlık kısa sürede şiddetli bir kavgaya evrildi. Taraflar arasındaki gerginlik sonucunda her iki doktor da birbirlerinden şikayetçi oldu.

Başhekim açıklama yaptı

Olayın ardından Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Doç. Dr. Kulaklı, Üroloji Kliniğinde görevli Asistan Doktor Uğur Semiz'e yönelik gerçekleşen saldırıyı sert bir dille kınadıklarını belirterek, "Saldırıya ilişkin hukuki süreç başlatılmıştır ve bu süreci yakından takip edeceğiz" dedi.

Yurtdışından Getirilen Telefonlara Yasak Geldi: İkinci Telefon Kullanımında Büyük Sıkıntı Yurtdışından Getirilen Telefonlara Yasak Geldi: İkinci Telefon Kullanımında Büyük Sıkıntı

Tabip Odası: doktorumuz darp edildi

Giresun Tabip Odası, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün saat 15.30 civarında Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı'nda görevli Asistan Hekimlerimizden Dr. Uğur Semiz, hastası tarafından görevi başında iken darp edilmiştir. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hekim: Sağlık hizmetinden mahrum bırakıldım

İsminin açıklanmasını istemeyen doktor ise şunları söyledi: "Bir hekim olarak tedavi olmak için gittiğim yerde, en temel hakkım olan sağlık hizmetinden mahrum bırakıldım. Mobbing, tehdit ve saldırıya maruz kaldım. Kendimi savunma refleksiyle olay yerinden ayrıldım ve tüm yasal haklarımı kullanacağım."