Ak Parti daha öncesinde asgari ücrete yapılan yılın ikinci dönemindeki zamla ilgili yapılmayacağını duyurmuştu.

Merkez Bankası’da iktidara gönderdiği açık mektup ile asgari ücrete yılda bir kez zam yapılmasını, bunun dezenformasyon politikasının tesis edilmesi noktasında kritik önem taşıdığını belirtmişti.

Hükümetin daha önce yılın ikinci yarısında asgari ücrete zam yapılmayacağını duyurduğu biliniyordu. Ancak bugün itibarıyla net asgari ücret 17 bin 2 lira seviyesine yükseldi. Açlık sınırının ise mart ayı itibarıyla 16 bin 793 lira olduğu göz önüne alındığında, nisan ayında asgari ücretin açlık sınırının altında kalması bekleniyor. Eğer bir artış yapılmazsa, yaklaşık 8 milyon işçi, açlık sınırının altındaki bir ücretle yaşamak zorunda kalacak.

Ak Parti İl ve İlçe Yönetimlerine Neşter Vuracak Ak Parti İl ve İlçe Yönetimlerine Neşter Vuracak

Gelirlerin artmasının yanı sıra kredi kartı faizlerindeki artışlar ve diğer zamlar da emekçileri olumsuz etkileyecek. DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, ekonomideki krizin faturasının tamamen emekçilere yansıtılmasına tepki gösterdi. Görgün, AK Parti'nin bugüne kadar "havuç ve sopa" politikası izlediğini belirterek şunları söyledi:

Ancak artık ekonomide havuç uygulaması işe yaramıyor. Son seçimlerde bile bu yöntemi kullanamadılar. Asgari ücrette artış yapmaktan kaçınıyorlar, ancak bu düşük ücretlerle geçinmek mümkün değil. Gerçekler ortada. Ekonomiyi batırdıklarının faturasını bizim ödememizi istiyorlar. Ancak bu soygun politikalarına izin vermeyeceğiz."

Görgün'e göre, halkın hükümete duyduğu güvensizlik, yerel seçimlerde net bir şekilde görüldü. İktidarın "IMF'siz IMF programı" uyguladığını belirterek ekledi.