Prof. Aziz Çelik memur ve memur emeklilerinin maaşları ile ilgili bayram öncesi ödeme yapılmamasının perde arkasını anlattı.

ÇELİK PERDE ARKASINI ANLATTI

Memur ve emekli maaşlarının bayram öncesinde neden ödenmediğiyle ilgili perde arkasını Prof. Aziz Çelik açıkladı.

Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, memur ve emekli maaşlarının bayram öncesi ödenmemesi durumunu değerlendirdi:

ERKEN ÖDEME YAPILMADI

Eskiden uzun yıllar boyunca, memur maaşları ve emekli aylıkları (bayrama 3-5 gün kala) bayram öncesinde ödenirdi. Ancak bu bayram öncesi dönemde memurlara ve emeklilere erken ödeme yapılmadı!

Bu da Doktor Şiddeti! Öğretim Üyesi, Kadın Doktora ‘Or..’ Başladı, ‘Sürt..’ diye devam etti! Bu da Doktor Şiddeti! Öğretim Üyesi, Kadın Doktora ‘Or..’ Başladı, ‘Sürt..’ diye devam etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatmayacak ve her zaman ödendiği tarih olan ayın 15'inde hesaplara geçecek. Emekli aylıkları da zamanında ödenecek!

SEÇİM BAYRAMDAN SONRA OLSAYDI..

Eğer seçim bayramdan önce olsaydı, kesinlikle erken ödeme yapılırdı. Ancak, bu durumun arkasında, tipik bir neoliberalizm veya kemer sıkma politikası var. Erken ödeme yapabilirler miydi? Kesinlikle yapabilirlerdi!

SIKILAŞTIRMA POLİTİKASI

"Sıkılaştırma" politikası gereği, bayram öncesi vatandaşların harcama yapmasını engellemek ve enflasyonu kontrol altında tutmak amacıyla erken ödeme yapılmıyorlar.

BU SADECE FRAGMAN

Ancak, bu sadece bir fragman! Gelecek günlerde daha sıkı kemer sıkma politikaları uygulanabilir. Bayram öncesi memur ve emekliye böyle yapılanlar, bayram sonrasında neler yapılacağının da habercisi olabilir."