Koç Holding’in satın alma sürecinde 66 Milyon 581 TL ödeme yapacağı duyuruldu.

Antalya’da faaliyet sürdüren hastaneye ait hisselerin %80’i Koç Holding bünyesine katıldı.

Türkiye’nin en büyük şirketler grubu olan Koç Holding yeni yatırımlarına devam ediyor.

Koç Holding, son satın alımla, Antalya'da özel hastane işletmeciliği sektöründe faaliyet gösteren Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş'nin (KMC) sermayesinin yüzde 80'ine denk gelen toplam 66 milyon 581 bin TL nominal değerli payın devir işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

3 Aracın Karıştığı Kazada Dr. Mustafa Güder Hayatını Kaybetti 3 Aracın Karıştığı Kazada Dr. Mustafa Güder Hayatını Kaybetti

Koç Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada, devredilen paylar için alım bedelinin 82 milyon 776 bin 249 avro olduğu ve bu tutarın yüzde 95'inin peşin olarak ödendiği belirtildi. Kalan bakiye tutarın ise KMC'nin 31 Aralık 2023 tarihli finansal tablolarında yer alan net borç ve işletme sermayesi tutarları üzerinden hesaplanacak düzeltme ile ödeneceği ifade edildi. Açıklamada, KMC'nin yönetimi ve pay sahiplerinin hak ve yükümlülüklerini düzenlemek üzere Koç Holding ve KMC'de toplam yüzde 20 paya sahip olan Güngör Fatih Çaylak ve Ata Demirel (Azınlık Hissedarlar) arasında bir Pay Sahipleri Sözleşmesi imzalandığı belirtildi.

Pay Sahipleri Sözleşmesi'ne göre tarafların paylarını belirli istisnai durumlar haricinde 31 Mart 2026 tarihine kadar satmama taahhüdü bulunduğu ve 31 Mart-30 Haziran 2026 arasında Koç Holding'in alım opsiyonu ile Azınlık Hissedarlar'ın satma opsiyonu olduğu aktarıldı.