Ameliyat Sonucu Hayatını Kaybeden Dr. Melike Sargın’ın Ailesi Yargı’ya Gidiyor Ameliyat Sonucu Hayatını Kaybeden Dr. Melike Sargın’ın Ailesi Yargı’ya Gidiyor

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan bu haberle ilgili henüz somut bir doktor ismi ya da mahkeme kararı bulunmasa da hekimlerin yaptığı işlerden ne derece sorumlu tutulduklarına dair çarpıcı bir örnek olarak karşımıza çıkıyor.

BAKAN KOCA MALPRAKTİS KANUNUNU SAVUNMUŞTU

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen bir törende konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Malpraktis ile ilgili yapılan düzenlemenin dünyada benzeri olmayan bir düzenleme olduğunu, çıkardıkları düzenlemeye göre herhangi bir kasıt olmadıkça rucunun olmadığını, kastın tespiti durumunda ise bunun mahkeme kararına bağlı olduğunu açıklamıştı. Mahkeme ise kararını başka bir doktorun bilirkişi raporuna göre vereceğini söylemişti.

HEKİMLERİN YAPTIKLARI İŞİN ÖNEMİ

39 milyon liralık tazminat cezası haberlerinin ardından hekimlerin yaptıkları iş ve işlemlerin tam olarak güvence altına alınması gerektiği tekrar gündeme geldi.

HEKİMLERE TAM GÜVENCE GEREKİYOR

Hastalara hizmet için ellerini taşın altına koyan hekimlerin bu tarz sansasyonel haberlere konu olmamaları için 39 milyon liralık tazminatın bugün belki yalan bir haber olarak ortaya çıkacak olsada dahi ileride bu ve benzeri fahiş tazminat cezalarından hekimlerin mutlaka güvence altına alınması gerekiyor.