Mahkeme, Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Zoroğlu ve klinikte görevli psikolog Ahmet Aktaş'ın yanı sıra, tutuksuz sanıklar Zoroğlu'nun eşi ve klinik idaresini takip eden Özgül Zoroğlu, doktor Hüsnü Ağca, klinik sekreteri İnci Arslan ve klinikte psikolog olarak görev yapan Zeynep Akgül'ün hazır bulunduğunu belirtti.

Mahkeme, davaya ilişkin yayın yasağı kararının devam ettiğini bildirirken, ara kararını açıklayarak sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşmayı mayıs ayına erteleyen mahkeme, bir kısım müşteki ve taraf avukatlarının yanı sıra, mağdur olduklarını iddia eden 3 kişinin ifadelerini aldı.

İDDİANAMEDEN

Davanın iddianamesinde, çocuklara gerçeğe aykırı şekilde cinsel istismar raporu çıkardığı öne sürülen Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu hakkında 21 kez "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama", 21 kez "eziyet", 4 kez "iftira", 2 kez "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", 2 kez "şantaj", 2 kez "uyuşturucu madde kullanımını özendirme", 1 kez "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme", 1 kez "özel hayatın gizliliğini ihlal etme" suçlarından toplam 96 yıldan 972 yıla kadar hapis isteniyor.

Cumhurbaşkanlığı’ndan Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi Genelgesi Cumhurbaşkanlığı’ndan Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi Genelgesi

İddianamede ayrıca, Zoroğlu'nun eşi ve klinik idaresini takip eden sanık Özgül Zoroğlu, klinikte psikolog olan sanık Ahmet Aktaş, klinikte bir süre çalışan doktor sanık Hüsnü Ağca, klinik sekreteri sanık İnci Arslan ve klinikte psikolog olarak görev yapan Zeynep Akgül'ün de benzer suçlardan hapis cezalarına çarptırılması talep ediliyor.