3 çocuk annesi hemşire Selin Kurtul’un bitkisel hayattaki yaşam mücadelesi sona erdi.

“15 dakikalık bir operasyona katıldı”

Halk TV'de yer alan habere göre; Selin Kurtul, 20 Aralık 2023 tarihinde "İstanbul Cerrahi Hastanesi"nde hemşire olarak çalışırken 15 dakikalık bir operasyona katıldı. Bu operasyonda vücudundaki bir kistin alınması planlanmıştı.

Operasyonun küçük çaplı olduğu düşünülerek anestezi doktoru çağrılmadı ve yerine anestezi teknikeri görevlendirildi. anestezi teknikeri, Kurtul'u bayılttı.

Fizyoterapist Kaşeli Tetkik İstedikleri Mevzuata Uygun mu? Fizyoterapist Kaşeli Tetkik İstedikleri Mevzuata Uygun mu?

Yetersiz oksijen aldı iddiası

Anestezi sonrası, hemşire Selin Kurtul, anaflaktik şok geçirdi ve vücudu yetersiz oksijen alarak reaksiyon vermeye başladı. Kolu kızararak anormal bir şekilde tepki verdi ve solunumu etkilendi.

Kanama başlamasıyla..

Ancak monitörden kalp atışı ve nabız kontrol edilmediği için kanama başladı. Durumu fark eden anestezi doktoru, Kurtul'un kalbinin durduğunu gördüğünde operasyona dahil oldu. Kurtul'un durumunun ciddiyetini fark eden doktor, kalp masajı yaparak onu hayata döndürdü. Ancak, yaşananlar sonrasında Kurtul'un durumu çok kötüydü ve bitkisel hayata girdi.

Tüm imkanlar zorlandı ama

Hemşire Selin Kurtul'un eşi Sabri Kurtul, eşinin sağlıklı bir şekilde girdiği operasyondan sonra yoğun bakıma alındığını ve hastane yetkililerinin kendisini sakinleştirmek için gerçek dışı bilgiler aktardığını öne sürdü. Yoğun bakım sürecinin ardından hastane, Kurtul'un nöroloji bölümü iyi olan bir hastaneye sevkinin uygun olacağını önerdi. Ancak MR sonuçları, hipoksik beyin hasarı geliştiğini ortaya çıkardı. Kurtul, 2 ay boyunca hastanede bitkisel hayatta kaldıktan sonra taburcu edildi. Ancak tedavinin devam etmesi gerektiğinden, eşi Kurtul, Selin hemşireyi hayatta tutmak için tüm imkanları zorladı ve evlerini bir hastane odasına çevirdi.

Bulunan yöntem çok pahalıydı

Evde tedavi gören Kurtul, bu süreçte pek çok kez hastaneye yatırıldı. Son süreçte eşi, beyin hasarını giderebilecek yeni bir tedavi yöntemi buldu. Ancak bu tedavi yöntemi çok pahalıydı ve aile artık dayanacak güç bulamıyordu. Valilik, izinli bir yardım kampanyası başlattı ve pek çok yardım yapıldı. Selin Hemşire, 4 ay boyunca bu tedaviyi gördü ve az da olsa etki gösterdi. Ancak tedavinin dördüncü ayında aşırı yüksek nabızla tekrar yoğun bakıma alındı. Üç çocuk annesi Selin Hemşire'nin hayati tehlikesi devam ediyor.

Eşi Kurtul, ihmal iddiasıyla eşini bu duruma getiren hastane ve doktorlardan ayrı ayrı şikayetçi olduğunu ve hukuki süreci devam ettireceğini ifade etti. İhmal iddialarının odağındaki hastane, sorulara yanıt vermek istemedi.