Olay günü ve cinayet anını tüm detaylarıyla anlatan Öğretmen Z.K., eşine geç saatte gelen telefon nedeniyle tartışma yaşadıklarını, eşinin kendisine “işim bozulur, hastane müdürü olamam” yönünde cevap vermesi üzerine sinir krizi geçirdiğini kaydetti.

Olay, 14 Mart tarihinde Palandöken ilçesine bağlı Yunusemre Mahallesi'nde bulunan Sancak Sitesi'nin 5. katında gerçekleşti. Zülküf Böçkün ile ebe hemşire eşi Kadriye Böçkün arasında yaşanan tartışma, çiftin odalarına çekilen babası ve kız kardeşlerinin ziyareti sırasında ortaya çıktı.

MUTFAKTAN ALDIĞI BIÇAK İLE..

Gürültü üzerine odaya giren çiftin üçüncü çocuğu olan Asude Helen, tartışmaya katıldı. Bu sırada Zülküf Böçkün, mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla eşi ve kızına saldırdı. Anne ile kızının çığlıkları üzerine evde bulunan Zülküf Böçkün'ün kız kardeşleri odaya yetişti ve bıçağı elinden almaya çalıştı.

KAÇARAK İZİNİ KAYBETTİRDİ

Ancak Böçkün, bir başka bıçak alarak saldırısına devam etti. Bu korkunç olayın ardından talihsiz anne ile kızı kanlar içinde yerde kalırken, Zülküf Böçkün kaçarak izini kaybettirdi.

"PSİKİYATRİ İLAÇLARIMI BIRAKTIM"

İddia: Sağlık Müdürü Talimatıyla 8 Sorumlu Hemşire Görevden Alındı İddia: Sağlık Müdürü Talimatıyla 8 Sorumlu Hemşire Görevden Alındı

Olayın ardından Çat Yolu üzerinde yakalanan ve tutuklanan Böçgün, kolluk kuvvetlerine verdiği ifadesinde cinayetin detaylarını anlattı. İfadesinde, eşi Kadriye Böçkün'ün iş nedeniyle 15 gün önce arandığını ve bu görüşmeden rahatsız olduğunu belirten katil zanlısı, o günden beri psikiyatri ilaçlarını kullanmayı bıraktığını söyledi.

Cinayet gecesi eşine iş nedeniyle gelen telefon sebebiyle tartıştıklarını dile getiren Böçkün,

Yaklaşık 20-30 saniyelik bir konuşma yaşandı. Telefon kapandıktan sonra eşime, evli bir bayanın bu saatte aranmasının normal olmadığını belirttim. Eşim de 'idare et ne olacak' gibi bir söylemde bulundu. Bunun üzerine 'ara ben şahısla konuşacağım

dedim.

Eşim de 'olmaz, işim bozulur, müdür olamam' diye cevap verdi. Sinirlenip tekrar aramasını istedim. Kabul etmeyince mutfaktan bıçak almam için odadan çıktım. Derin dondurucunun üzerinde sapıyla birlikte yaklaşık 15 santimetre sarı ahşap saplı bıçağı aldım. Yatak odasına geri döndüm. Eşim yine aramayacağını söyleyince ekmek bıçağını karnına doğru korkutmak için dokundurdum. Ancak yine aramayacağını belirtince karın boşluğuna doğru 3-4 defa vurdum

şeklinde konuştu.

Yaşanan arbede sırasında odaya giren kızı Asude Helen Böçkün'ü (20) de bıçaklayan zanlı, "Kızım Asude Helen odaya girdiğinde, bıçağı elimden almaya çalıştı. Kızımı da göğsünden 2-3 defa bıçakladım. Bu sırada eşim odadan dışarı çıktı, ben de peşinden gittim. Kızım bıçağı elimden aldı.

Mutfaktan ikinci bıçağı alarak eşimi gittiği odada tekrar 4-5 defa başından ve sırtından bıçakladım. Evde bulunan kız kardeşim bıçağı yine elimden aldı. Tekrar mutfağa giderek üçüncü kez bıçak aldım ve kızımı yeniden sırtından bıçakladım" şeklinde ifade verdi.

Eşi ve kızını öldürdükten sonra evde bulunan babasının kendisine 'ne yaptın?' sorusu yönelttiğini ve kendisinin de "kusura bakma" şeklinde cevap verdiğini belirten Zülküf Böçkün ifadesini şu sözlerle noktaladı:

Babam, 'oğlum ne yaptın?' dedi, ben de 'kusura bakma ben gidiyorum' dedim. Eşimin adına kayıtlı 25 ACH 134 plakalı aracıma binerek Bingöl istikametine doğru hareket ettim. Amacım, Erzurum il sınırları dışında polise giderek teslim olmaktı."

TELEFONLA ARAYANDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Öte yandan katil zanlısının olay günü ebe hemşire eşi Kadriye Böçkün’ü iş için arayan C.Y. isimli erkek şahıstan da şikayetçi olduğu ve ifadesinde, “C.Y. isimli şahıstan gece eşimi arayarak bu olaylara sebebiyet verdiği için şikayetçiyim” dediği öğrenildi.