Kendileri için anı olması amacıyla video çekerken kaza anını da kayıt altına alan hemşire ve kızı, “ilk biz kurtarıldık. O anda ölüyoruz diye düşündük” ifadesini kullandı.

Antalya'da meydana gelen teleferik kazasında 5.5 saat boyunca metrelerce yükseklikte mahsur kalan Rabia Küçük ve kızı Nur Çeken, yaşadıkları korku dolu anları paylaştı. Olay anını hatırlatan videoyu çekerken kaza anını da kaydeden Çeken, "İlk olarak biz kurtarıldık. O sırada 'Ölüyoruz' diye düşündüm" dedi. Annesi Küçük ise, "Bir daha ayağımı yerden kesen hiçbir şeye binmem. Ölümle burun buruna geçirdiğimiz 5.5 saat gerçekten korkunçtu" şeklinde konuştu.

12 Nisan'da Antalya'da gerçekleşen teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken 7 kişi de yaralandı. Kazayla ilgili olarak Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz dahil olmak üzere 5 kişi tutuklandı. Tutuklanan Kocagöz'ün ifadesi ortaya çıktığında, kendisini tek sorumlu olarak gösterildiğini ve suçsuz olduğunu savunduğu belirtildi. Kazanın ardından teleferik hattındaki 174 kişi, yaklaşık 23 saatlik bir operasyonla kurtarıldı.

Rabia Küçük (51), üniversite öğrencisi kızı Nur Çeken (19) ve yeğeni Eda Dağlaraşar (20), Serik Devlet Hastanesi'nde çalışan hemşire olarak 5.5 saatlik korku dolu anın ardından kurtarıldılar. Nur Çeken'in kaza anını kaydetme amacıyla çektiği video, yaşanan dramatik olayın vahametini bir kez daha gözler önüne serdi.

Teleferiğe eğlenmek ve güzel vakit geçirmek için bindiklerini belirten Rabia Küçük, yaşadıkları kabus dolu anları anlattı. "Saat 13.00 civarında teleferiğe bindik. Başlarda biraz endişeliydim. Bir süre sonra teleferik 1 dakika kadar durdu. Sonra tekrar çalışmaya başladı ve tekrar durdu. O sırada sallanmaya başladık. Hemen önümüzde parçalanan bir kabin vardı. Bunu görünce hemen 112'yi arayarak durumu bildirdik.

Direğin devrildiğini, kabinin parçalandığını ve facia yaşandığını söyledik" dedi. Olay yerine herkesin müdahale için geldiğini belirten Küçük, "Endişeyle beklemeye başladık. 'Umarız kopmaz' diye düşündük. 5.5 saat kadar havada mahsur kaldık. Daha sonra itfaiye erleri, bize yukarıdan halatlar üzerinden ulaşarak indi. Aşağıda AFAD ve kurtarma ekipleri vardı. Makara sistemini hazırlayıp bizi tek tek güvenli bir şekilde halatlarla aşağı indirdiler. Kayalık yamaca indikten sonra ekiplerce direğin devrildiği alana götürüldük.

Ak Parti Trol temizliğine hazırlanıyor Ak Parti Trol temizliğine hazırlanıyor

Bir süre sonra ambulansların yanına indirildik. Gerçekten çok korkunç bir süreç yaşadık. Ölümle burun buruna geldik. Herkes aynı şeyi yaşadı; bundan eminiz. Ölüm korkusu yaşadık. İlk sarsıntı anında düştüğümüzü zannettik. Allah bir daha kimseye böyle bir durum yaşatmasın" şeklinde konuştu.

Kurtuluşları için bütün ekiplere teşekkür eden Rabia Küçük, herkesin elinden geleni yaptığını ifade etti. "Süreç uzun ve zorluydu ama platformda olan herkes elinden geleni yaptı. Ben teleferiğe ilk defa binmiştim. Çocuklarım üniversite okuyor, ertesi gün döneceklerdi. Ancak bu faciayı yaşadık. O anlarda çocuklarımı, yeğenimi ve kızımı düşündüm. 'Allah herkesi korusun' diye dua ettim. Bildiğimiz bütün duaları okuduk. Ben sağlıkçıyım ancak panik halinde sağlıkçı kimliğim geri planda kaldı. Bir anne gibi, bir vatandaş gibi düşünebildim. Kabinin camı kırılmıştı ve üşümeye başlamıştık. İlk kurtarılanlar arasında olduğumuz için itfaiye halatlar üzerinden bizi kurtardı. Daha helikopterler bölgeye gelmemişti. Herkes elinden gelenin en iyisini yaparak bizi kurtardı. Herkese çok teşekkür ederim. Bir daha ayağımı yerden kesen hiçbir şeye binmem. Ölümle burun buruna geçirdiğimiz 5,5 saat, unutulmayacak bir deneyim oldu" şeklinde konuştu.

Kazanın anını kaydeden Nur Çeken ise yaşadıkları korku dolu ve kötü süreci anlattı. "Anı olsun diye video çekmeye başlamıştım, annemlerin korkularını hafifletmek için gülmemiz gerektiğini düşündüm. Sonra teleferik sallanmaya başladı. 112'yi aradım, ancak ilk başta durumu anlayamadık. Sallanmaya devam edince 'Artık düşüyoruz' diye düşündüm. Tüm ekipler hızla harekete geçti. Kriz masası derhal bir plan oluşturdu ve kurtarma operasyonu başladı. Sahil güvenlik ekipleri, öncelikle düşen kabindeki yaralıları alıp uzaklaştırdı. Sonra sıra bizim kurtarılmamıza geldi. O an 'Ölüyoruz' diye düşündüm. İlk olarak anneme ve kuzenime baktım, herhangi bir yaralanma olup olmadığını kontrol ettim. Sonra kendime odaklandım" şeklinde konuştu.