Hekim Sen Genel Kurulları Mahkeme Kararıyla İptal Ediliyor Hekim Sen Genel Kurulları Mahkeme Kararıyla İptal Ediliyor

Sağlık çalışanlarının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde tuttukları nöbetlerin ücretlerine ilişkin arttırımsız ödeme uygulaması sürüyor.

İşçiye artırımlı, diğer çalışanlara artırımsız

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde nöbet tutan 4/D statüsündeki işçilere artırılmış brüt 2210,60 TL ödenecekken, diğer sağlık çalışanları için bu artırım yapılmayacak. 

Hekim Sendikaları, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde tutulan nöbet ücretlerinin artırımlı olarak değerlendirilmeyeceğini belirtti. 

Hekimler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde 4/D statüsündeki işçilere yapılan artırımlı ücret ödemelerine dikkat çekerek diğer sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin artırılmadığını vurguladı. 

4D Isci Nobet Ucretleri

4/D işçilere artırımlı brüt 2210,60 TL

Yaptıkları paylaşımlarda, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde 4/D işçilere artırımlı brüt 2210,60 TL ödenirken, diğer sağlık çalışanlarının nöbetlerinde bu artırım yapılmadı. Bu durum, yetkili SARI sendikaların büyük başarısı olarak gösterilmektedir. Hekim ve sağlık çalışanları olarak, sendikal tercihlerimizi gözden geçirerek, haklarımızı savunan sendikaları seçmemiz gerektiğini vurguluyoruz." şeklinde ifadeler kullandılar.