Trabzon'da bulunan bir devlet hastanesinde yaşanan bir olayda, iddiaya göre temizlik şefi olarak çalışan A.A.'nın işe alım vaadiyle birçok kişiden para topladığı, ancak verdiği sözleri tutmadığı belirtildi.

İşe girmek için 15 bin lira para

Olayın mağdurları, A.A.'dan şikayetçi olarak Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Mağdurların birçoğunun, A.A.'ya işe girmek için 10 bin ile 15 bin TL arasında para verdiği ancak vaat edilen işin gerçekleşmediği ifade edildi.

Temizlik Personeli Şebekesi!

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına ifade veren mağdurlardan N.K., A.A. ile aynı hastanede temizlik personeli olan arkadaşı N.Ç. vasıtasıyla tanıştığını belirtti.

“Yakınlarımı işe aldı”

N.K., ifadesinde, "Yaklaşık 3 yıl önce bir muhabbet sırasında N.Ç.'nin bana, A.A.'nın aynı hastanede çalışan yakınlarını işe aldığını ve bu işlere aracılık ettiğini söylediğini" dile getirdi. N.K., işsiz olduğunu ve bu sebeple A.A.'nın kendisine yönlendirilmesini istediğini ifade etti.

3 çeyrek ve 1 reşat altın

A.A.'nın kendisini ziyaret ederek 3 çeyrek ve 1 Reşat altını bozarak üzerine bir miktar para ekleyerek yaklaşık 10 bin lira aldığını, ayrıca kimlik fotokopisi ve adli sicil kaydı gibi belgeleri de aldığını aktardı.

Savcılık ifadesine geçti

Ancak 3 yıl boyunca sürekli olarak kendisini ve diğer arkadaşlarını oyaladığını ve polise gitmek tehditinde bulunduğunu belirtti. Mağdurların, A.A.'nın kendilerinden 10 ile 15 bin TL arasında para aldığını savcılığa verdikleri ifadelerde söylediği kaydedildi.

Diş Hekimi ‘Cinsel Taciz Söz Konusu Değil’ Diyerek Kendini Savundu Diş Hekimi ‘Cinsel Taciz Söz Konusu Değil’ Diyerek Kendini Savundu

Mağdurların, A.A. ile aralarında geçen WhatsApp konuşmalarının ekran kayıtlarını da Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdikleri belirtildi. Bu ekran kayıtları, mağdurların iddialarını desteklemek ve yaşananları kanıtlamak amacıyla delil olarak sunuldu.