Fakıbaba'nın paylaştığı videoda, Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bekleyen çocuk hastaların yoğunluğu dikkat çekti. Milletvekili, paylaşımında "Sayın Sağlık Bakanının dikkatine! Durumun vahametini 2 buçuk yıl önce Sayın Bakana anlatmıştım. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir" ifadelerine yer vermişti.

Fazla Mesai ve İzin Sisteminde Kamuda Yeni Dönem Resmen Başladı Fazla Mesai ve İzin Sisteminde Kamuda Yeni Dönem Resmen Başladı

İl Sağlık Müdürlüğü ise konuyla ilgili bir açıklama yaparak, hastanedeki yoğunluğun mevsimsel etkilerle arttığını ve gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Ayrıca, hastanede yaşanan yoğunluğun giderilmesi için çalışmaların sürdüğü vurgulandı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama geldi

Fakıbaba'nın bu paylaşımının ardından Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi’nde (HBYS) 30.01.2024 tarihinde ani gelişen bir durumdan dolayı öğle arası sistem güncellemesi yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. HBYS güncellemesi yaklaşık yarım saat sürmüştür. Bu süreç içerisinde çocuk acil servisi yeşil alanında başvuru sürecindeki aksaklıktan kaynaklı kısa süreli bir yoğunluk yaşanmıştır. Bu sürede polikliniklerimizde hasta takipleri devam etmiştir.

Mevsim koşulları sebebiyle hastanelere başvuru sayısının normalin üzerinde olduğu bilinmektedir. Hastanemizde sağlık çalışanlarımız bütün gayretleriyle hastalarımızın talebini karşılamak için çaba harcamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."