Görevlendirme yazısı geldiği için 40’a yakın hastasının ameliyatını yapmadığı için eleştiri hedefine oturtulan hekim açıklama yaptı.

Tepki çeken doktor kendini savundu

Gaziantep Mücahitler Hastanesi'nde, görevlendirme yazısı nedeniyle 40'a yakın hastasını ameliyat yapmadan çıkıp giden bir doktorun savunması gündeme oturdu. Gaziantep'te Şehir Hastanesi'nin açılması, sağlık sektöründeki sorunları çözemedi.

Fizyoterapist Kaşeli Tetkik İstedikleri Mevzuata Uygun mu? Fizyoterapist Kaşeli Tetkik İstedikleri Mevzuata Uygun mu?

Şehir Hastanesi'ne diğer devlet hastanelerinden doktor görevlendirilmesi, bu hastaneleri zayıflatırken, bu durumun sonucu hastaları olumsuz etkiliyor.

Doktor herşeyi anlattı

Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirdiği dördüncü ameliyat sırasında görevlendirme yazısının kendisine iletilmesinden dolayı ameliyatı tamamlamadan hastaneden ayrılan Dr. Mustafa B, yaşadığı durumu şu şekilde açıkladı:

"Göz ameliyatları son derece hassas ve kritik süreçlerdir. Ameliyat sırasında görevlendirme tebliği almak ve ilişiğimin kesilmesi istenmek, konsantrasyonumu olumsuz etkiledi. Ameliyat ekibiyle yaptığımız değerlendirme sonucunda, ameliyata devam etmemenin daha doğru olacağına karar verdik. Aksi halde hastalara zarar verebilirdim."

Mustafa B, 2016 yılından bu yana Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık 15 bin göz ameliyatı gerçekleştirdiğini belirterek, "Hastalarımın memnuniyet oranı yüzde 90'lardayken, son zamanlarda yapılan sık görevlendirmeler ve yer değişiklikleri nedeniyle randevu alan birçok hasta mağdur oldu.

Mart 2024'te Çocuk Hastanesi'ne, Mayıs ve Haziran 2024'te ise Şehir Hastanesi'ne görevlendirildim. Asıl problem görevlendirme değil, görevlendirme tebliğinin zamanlamasıdır. Mayıs ayında yapılan görevlendirme, ben 4. ameliyatımı gerçekleştirirken bana tebliğ edildi ve ilişiğimin kesilmesi istendi" şeklinde konuştu.

Ameliyatı kesmek daha doğru geldi

Göz ameliyatlarının son derece dikkat gerektiren işlemler olduğunu vurgulayan doktor Mustafa B, şunları söyledi: "Bu tür ameliyatlar sırasında konsantrasyonun en üst düzeyde tutulması gerekmektedir. Ancak görevlendirme tebliği gibi beklenmedik durumlarla karşılaşmak, konsantrasyonu olumsuz etkileyebilir. Bir hastamda yaşadığım komplikasyon da bunun bir sonucuydu. Ameliyat ekibiyle yaptığımız değerlendirme sonucunda, ameliyatı tamamlamamanın daha doğru olacağına karar verdik. Aksi halde, konsantrasyon sorunu nedeniyle hastalara zarar verebilirdim."