Görevi kötüye kullandığı iddiasıyla önce gözaltına alınan ardından tutuklanan doktorun yargılanmasına başlandı.

Kırklareli'de görevi kötüye kullanma suçlamasıyla yargılanan 1'i doktor, toplam 4 sanığın duruşması başladı. Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık doktor S.A.Y. ile tutuksuz sanıklar medikal firma yetkilileri I.I.Ç, Ö.C.K. ve Ö.Ö. ile avukatları katıldı. Duruşma, kimlik tespiti ve iddianame özetinin okunmasıyla başladı.

Tutuklu sanık S.A.Y. suçlamaları reddederken, hastanedeki tüm ameliyatları Sağlık Uygulama Tebliği'ne uygun olarak gerçekleştirdiğini savundu. Her ameliyatın farklı olduğunu belirten sanık, hastalarda sağlık sorunu oluşturabilecek durumlarda ameliyatların ücretsiz yapıldığını, estetik amaçlı gerçekleştirilen ameliyatlarda ise bazı özel medikal ürünlere ihtiyaç duyulduğunu ve bu ameliyatların ücretli olduğunu ifade etti. Mahkeme heyeti, S.A.Y'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Uzaktan Sağlık Hizmeti İçin 729 Kurum Yetki Aldı Uzaktan Sağlık Hizmeti İçin 729 Kurum Yetki Aldı

Olayın geçmişine bakıldığında, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bazı mağdurların şikayeti üzerine Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktor S.A.Y. ile medikal firma yetkilileri Ö.Ö, Ö.C.K. ve I.I.Ç. hakkında soruşturma başlattığı ve bu kapsamda gözaltına alınan şüphelilerden S.A.Y.'nin görevini kötüye kullandığı iddiasıyla tutuklandığı, diğer şüphelilerin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı biliniyor.