DSÖ, bu kritik duruma dikkat çekerek, Gazze'deki bazı doktorların anestezi olmadan ameliyatlar, hatta amputasyonlar yapmak zorunda kaldığını duyurdu. Örgüt ayrıca, tıbbi yardıma yönelik kısıtlamaların kaldırılması çağrısında bulundu. DSÖ tarafından yapılan açıklamada, "160'tan fazla sağlık çalışanının, yaralı ve hastalara bakım verirken görev başında kaybettiği" ifade edildi.

Sağlık Memuru Tarafından Tehdit Edilen Sağlık Müdürü Meclis Gündeminde Sağlık Memuru Tarafından Tehdit Edilen Sağlık Müdürü Meclis Gündeminde

DSÖ'den Christian Lindmeier, bu zorlu koşullarda çalışan sağlık personelinin özveriyle sağlık sisteminin işlevini sürdürmeye çalıştığını belirtti. Bu insanlar, sağlık hizmetlerini sürdürmek için her türlü zorluğa karşı direnen kişilerdir.

Aynı zamanda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının bir aydan fazla bir süredir devam ettiğine dikkat çekildi. 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısının 10 bini aştığı vurgulandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığı habere göre, Rafah kentindeki Şabbura Mülteci Kampı'nda İsrail uçaklarının hedef aldığı el-Hamayde ailesinin evinde biri kadın 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir binanın hedef alındığı İsrail bombardımanı sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail uçakları ve topçu birliklerinin Gazze Şeridi'nde çeşitli bölgeleri bombaladığı, bu bombardıman sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu ifade edildi.