İzmir'de sağlık çalışanları, Bayraklı Şehir Hastanesi'nde dün gerçekleşen silahlı saldırının ardından eylem yaptı.

Kadın Hastaları İle Cinsel İlişki Yaşayan Doktorun Tıp Lisansı İptal Edildi Kadın Hastaları İle Cinsel İlişki Yaşayan Doktorun Tıp Lisansı İptal Edildi

“Çocuğunuz doktor olsun deyin”

Olaya tanık olan asistan hekim Mehmet Türkalp Yıldız, yaşananların ciddiyetini vurgulayarak şunları söyledi: "Dün, 26 yaşında bir genç kadının, elini kolunu sallayarak gelen bir terörist tarafından tehdit edilmesiyle karşı karşıya kaldık. Arkadaşımızın şu an psikolojik sorunları var. Olayların ciddiyetini kavramamız önemli. Eğer birisine beddua etmek istiyorsanız, 'çocuğunuz doktor olsun' gibi dileklerde bulunun."

İzmir Sağlık Platformu üyeleri, olayın yaşandığı hastane önünde bir basın açıklaması düzenledi. Sağlık çalışanları, "Sağlıkta şiddet varsa, hizmet yok" sloganları atarak tepkilerini dile getirdi.

26 yaşındaki hekim tehdit edildi

Dünkü olaya tanık olan asistan hekim Mehmet Türkalp Yıldız, yaşananları değerlendirerek şunları dile getirdi: "Dün, 26 yaşındaki bir genç kadının, elini kolunu sallayarak geldiği hastanede bir terörist tarafından tehdit edilmesi, ciddi bir olaydır.

“Arkadaşımızın psikolojik sorunları var”

Şu anda arkadaşımızın psikolojik olarak zor günler geçirdiğini gözlemliyoruz. Olayların ciddiyetini göz ardı etmemeliyiz. Eğer birine beddua etmek istiyorsanız, 'çocuğunuz doktor olsun' gibi dileklerde bulunmak yerine daha yapıcı ve pozitif ifadeler kullanılmalıdır."