23 Ekim tarihinde Mersin merkez Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi’nde yaşanan olayda, Mersin Tıp Fakültesi Hastanesi’nde teknisyen olarak görev yapan Ersin Karaku, hastanede intörn doktor olan Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi daha Nida Nur Nergis’i evinin bulunduğu sokakta pompalı tüfekle yaralamıştı.

Mersin'in Yenişehir ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesi'nde 23 Ekim tarihinde bir olay meydana geldi. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde teknisyen olarak görev yapan Ersin Karaku, aynı hastanede intörn doktor olan Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Nida Nur Nergiz'in evinin bulunduğu sokağa gitti.

Burada bir süre aracında bekleyen Karaku, evine doğru yürüyen eski kız arkadaşı Nergiz'i gördüğünde aracından inerek tüfekle ateş etti. Saldırı sonucu Nergiz, saçmaların isabet etmesiyle ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansla Nida Nur Nergiz, çevredekilerin yardımıyla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan Nergiz'in sağ baca ve diz üstünden ampute edildiği belirtildi. Olaydan bir gün sonra polis ekipleri tarafından yakalanan Ersin Karaku, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ersin Karaku hakkındaki soruşturma, Ocak ayında tamamlandı. Karaku'ya 'Kadına karşı tasarlayarak nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 ila 20 yıl arasında hapis cezası talep edildiği iddianame, Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Karaku'nun evine giden Nergiz'e sokakta tüfekle ateş ettiği ve 'öldürme kastıyla' hareket ettiği belirtildi.

Olaydan sonra intörn doktorun kız kardeşine "Az önce kardeşini vurdum, kanlar içinde yatıyordu" şeklinde ifadelerin yer aldığı ses kayıtlarına da iddianamede yer verildi. Kıskançlık nedeniyle gerçekleştirdiğini ileri süren Karaku'nun duruşması 3 Ocak'ta başladı. Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme heyeti ilk celsede verilen ara kararda, sanığın tutukluluk halinin devamına, diğer delillerin toplanmasına ve hastanede olan mağdurun ifadesinin alınmasına karar verdi.

Uzaktan Sağlık Hizmeti İçin 729 Kurum Yetki Aldı Uzaktan Sağlık Hizmeti İçin 729 Kurum Yetki Aldı

İddianameye göre, sanığın eylemleri Türk Ceza Kanunu'nun 82. Maddesinin 1. fıkrasının A ve F bentleri gereği, tasarlayarak kadına karşı tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüse yönelik cezalandırılması talep edildi. Duruşma, 2 Nisan 2024 tarihine ertelendi.