Acuvue Oasy Kullanımı Kolay Lenslerle Tanışın Acuvue Oasy Kullanımı Kolay Lenslerle Tanışın

İmplant sırasında vidanın beyle saplanması sonucu hastaneye kaldırılan vatandaş saatler süren operasyon sonrası hayata tekrar döndü.

Bursa'da yaşanan talihsiz bir olay, bir vatandaşın diş tedavisi için gittiği özel bir klinikte yaşandı. İddiaya göre, fabrika işçisi olan 40 yaşındaki Ramazan Yılmaz, dişlerinin tedavisi için Nilüfer ilçesinde bulunan bir diş kliniğine başvurdu. Muayene sırasında doktor, Yılmaz'a dişlerinin sallandığını ve çekilmesi gerektiğini söyledi. Dişlerinin çekilmesinin ardından implant yapılmasını tavsiye eden doktorun önerisini kabul eden Yılmaz, ikinci bir müdahale için masaya oturdu.

Doktorun yanlış müdahalesi sonucu

Ancak, implant işlemi sırasında doktorun yanlış müdahalesi sonucu vida, Yılmaz'ın çene kemiğini delerek kafatasına saplandı. Büyük acılar içinde kalan Yılmaz, baygınlık geçirdi. Bu sırada doktor, yaşananları kaydetmeye devam etti. Ancak, film çekilirken vidanın kafatasına saplandığını fark eden doktor, hemen Yılmaz'ı hastaneye götürdü. Hastanede yapılan tomografi sonucunda doktorlar, Yılmaz'ın acilen ameliyata alınması gerektiğine karar verdi. Saatler süren zorlu operasyonun ardından Yılmaz, hayata tekrar döndü.

Ancak, iyileşme sürecinde yaşadığı şok, hala bitmemişti. Yılmaz, yanlış müdahalede bulunan diş hekiminden ödediği ücretin iadesini talep etti. Ancak, doktorun ret cevabı alması üzerine Yılmaz, hukuki yollara başvurdu. Bu olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve sağlık sektöründeki denetimlerin öneminin bir kez daha vurgulanmasına neden oldu.

“Doktorun 24 yıllık deneyimi ve uzmanlığına güvendim”

Bursa'da yaşanan talihsiz olayın mağduru Ramazan Yılmaz, başına gelenleri anlattı. Dişlerinde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Nilüfer'deki özel bir diş kliniğine gittiğini belirten Yılmaz, doktorun kendisine implant yapılması gerektiğini söylediğini ifade etti. Doktorun 24 yıllık deneyimi ve uzmanlığına güvenerek işlemi kabul ettiğini dile getiren Yılmaz, ancak yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı:

"Daha sonra dişlerimi çekip, aynı gün implant uygulaması yaparken, işlemde kullandığı cihazın bozuk olduğunu sekreterine söyledi. Bu kez de işlemi eliyle yapmaya başladı. Vidayı yerleştirmeye çalışırken, aşırı yüklendiğini fark ettim. Bunu kendisine söyledim, kemik sesi geldiğini ifade ettim. Fakat bu kez de bana bunun normal olduğunu söyledi. Ama vidayı zorlarken, vida çene kemiğimi delip göz duvarının arkasından beyin omurilik sıvısının olduğu bölgeye saplandı. Ben acıdan dolayı bağırınca röntgen çektirdi."

Doktor beni hastaneye bırakıp kaçtı

Yaşadığı acı dolu anları anlatan Yılmaz, doktorun kendisini hastaneye bırakıp kaçtığını iddia etti. Durumun ciddiyetini anladığında Yılmaz'ı Uludağ Üniversitesi Hastanesi Acil bölümüne götürüp bıraktığını söyleyen Yılmaz, yapılan inceleme sonucunda vidanın beyin omurilik sıvısının olduğu yere saplandığının tespit edildiğini belirtti. Uzman hekimlerin kararıyla ameliyata alınan Yılmaz, ameliyat öncesi hayatını kaybedebileceği uyarısını aldığını dile getirerek, "Çok şükür ameliyattan sağ salim çıktım" dedi.

Yılmaz, yaşadığı mağduriyetin ardından diş hekiminin hiçbir şekilde yanında olmadığını ve ödediği ücreti dahi iade etmediğini, hatta dalga geçer gibi konuştuğunu ifade etti. Bu sürecin belgeli olduğunu vurgulayan Yılmaz, iki çocuğu olduğunu ve yaşadığı sıkıntıların sorumlularının hesap vermesi gerektiğini belirterek, devlet büyüklerinden konuya ilgi gösterilmesini talep ettiğini aktardı. Yılmaz, doktor hakkında şikayetçi olduğunu ve dava sürecinin başladığını da sözlerine ekledi.

Doktor A.D., kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Tıbbi bir komplikasyondan kaynaklanan bir olayın gerçekleştiğini belirten A.D., Yılmaz'ın yasal yollara başvurduğunu ancak kendisinin böyle bir tavrı olmadığını ifade etti. Yılmaz'ın sağlığına kavuşmasına yardımcı olan doktorların başarılı ameliyatının Amerika'da literatüre girdiği ve dergilere konu olduğu da bildirildi.