“Sevdim bu hastayı, bana sevimli geldi” diyerek hastasının rızası olmadan doktor-hasta mahremiyetini hiçe saydığı ileri sürülen hekim hakkında hastanın şikayetçi olması durumunda ceza alabileceği ileri sürüldü.

Ameliyat Sonucu Hayatını Kaybeden Dr. Melike Sargın’ın Ailesi Yargı’ya Gidiyor Ameliyat Sonucu Hayatını Kaybeden Dr. Melike Sargın’ın Ailesi Yargı’ya Gidiyor

Öte yandan hastanın rızası olmadan yapılan bu paylaşım sonrası vatandaşlar sosyal medyadan tepki gösterdi.

HASTA MAHREMİYETİ NE DEMEKTİR: Hasta mahremiyeti, kişinin bedensel, duygusal, düşünsel veya kişisel bilgilerine başkalarının erişiminin sınırlanması anlamına gelir. Bu, hastalara ait gizliliği ifade eder.

Hastaların mahrem alanlarına girme yetkisi, tedavi ile ilgilenen hekim ve sağlık çalışanlarında bulunmaktadır. Hekimler ve sağlık çalışanları, hastaların hatta hastanın kendisinin dahi bilmediği sırlara erişebilirler.

Bu nedenle, mahremiyete saygı göstermek önemlidir. Sağlık çalışanları, muayene, tetkik, bakım ve tedavi gibi hizmet süreçlerinde hastanın mahremiyetini korumayı amaçlarlar. Hasta mahremiyeti aynı zamanda insan onuruna saygı anlamına gelir.