Açlık Sınırı 19 Bin 300, Yoksulluk Sınırı 27 Bin 575 TL’ye Çıktı Açlık Sınırı 19 Bin 300, Yoksulluk Sınırı 27 Bin 575 TL’ye Çıktı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerin ardından doların artacagi yönündeki iddialara açıklık getiren Yılmaz, döviz ihtiyaçlarının azaldığını, döviz finansmanının erişim imkanının arttığı bir dönemde olduklarını vurgulayarak, döviz üzerinden oluşturulan spekülasyonların siyasi bir zemini olmadığı gibi teknik bir zemini ya da rakamsal bir zemininin bulunmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yerel seçimlerin ardından Türkiye’yi herhangi bir sürprizin beklemediğini aktaran Yılmaz, temel yaklaşımlarının belirsizliği azaltmak, öngörülebilirliği artırmak olduğunu söyleyerek siyasi ve politik belirsizliklerin de azaldığını kaydetti.

“RAKAMSAL BİR ANLAMI YOK”

Kamuoyuyla paylaşılan orta vadeli programına adım adım hayata geçirildiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Yardımcısı, seçim sonrası özellikle doların sert şekilde yükseleceği yönündeki iddialara ise; döviz ihtiyaçlarının azaldığını ve döviz finansmanına erişim imkanının arttığını söyleyerek, döviz üzerinden oluşturulan spekülasyonların herhangi bir zemininin ya da rakamsal bir anlamının olmadığını paylaştı.

3 TEMMUZ’DA RAKAMALRA YANSIYACAK

Cevdet Yılmaz enflasyon üzerindeki yıllık bazdaki düşüş trendini yakın zamanda görüleceğini söylerken takvimsel ve oransal olarak tahmininiz ne sorusuna ise, teknik analizleri ve programların çok net olduğunu ve her zaman söyledikleri noktada devam ettiklerini vurguladı.

Cevdet Yılmaz 3 Temmuz’da yayınlanan istatistik ile birlikte yıllık bazda enflasyondaki düşüş trendinin görüleceği ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası'nın yerel seçimler sonrası politika faiziyle ilgili olası adımlarına ilişkin tartışmalar gündemde. Bu konuda değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, faiz oranlarının belirlenmesinde beklenen enflasyonun daha sağlıklı bir ölçüt olduğunu belirtti.

Merkez Bankası'nın faiz oranlarıyla birlikte aldığı sıkılaştırıcı tedbirlerle de kontrolü sıkı bir şekilde sağladığını vurguladı.

Yılmaz, "Enflasyonda bir düşüş trendi net bir şekilde ortaya çıkıncaya kadar bu duruşunu sürdürecektir" diyerek sözlerini sürdürdü. Özellikle hizmet sektörü ve gıda alanında enflasyon trendlerinin henüz istenilen seviyelere gelmediğine dikkat çeken Yılmaz, bu alanlarda da düzelmenin başlayacağını ifade etti.

Yılmaz, Merkez Bankası'nın enflasyon, dünya ve Türkiye ekonomisini yakından takip ederek, verilerin gidişatını analiz ederek gerektiğinde araç bağımsızlığı çerçevesinde gerekli adımları atacağını belirtti.