Habertürk Habertürk televizyonunda Sena Alkan ile Açık ve Net programına katılan Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük Ak Parti'nin Ankara'da yaşadığı seçim hezimetine dikkat çekerek İl Başkanı Hakan Han Özcan'ı istifaya davet etti.

Hakan Han Ozcan Cumhurbaskaninin Elini Opuyor

“30 PUAN FARK YEDİYSEN…”

“Ankara’da 30 puan fark yediysen, Ak Parti Ankara İl Başkanı eyvallah demeli” diyen Cem Küçük, Ankara gibi bir yerde 30 puan fark yenilmeyeceğini altını çizdi. Çeşitli bahanelerle, şundan da, bundandı gibi ya da hayat pahalılığını öne sürerek bahane aranmaması gerektiğini söyleyen Cem Küçük,Ak Parti’nin Ankara’da en iyi döneminde bile %60 alamadığını vurguladı.

ANKARA TEŞKİLATI BAŞARISIZ

Ak Parti’nin Ankara’da ekonominin iyi olduğu dönemde dahi Ankara’da en fazla %52, ya da 53 aldığını söyleyen Cem Küçük, Ankara’daki Ak Parti teşkilatının başarısızlığını ortaya koydu.

KİBİR ABİDESİ ELEŞTİRİSİ

Öte yandan Ak Parti’nin seçim yenilgisinin ardından Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan‘ı istifaya davet eden partililer, halka tepeden bakma kibir abidesi eleştirisini yöneterek başarısız olduğunu kabul etsin eleştirisini de bulunuyorlar. Bir diğer Ak Partili ise İl Başkanına 2019 ve 2024 seçim hezimetlerinden sonra istifa etmeyi düşünüyor musunuz? sorusunu yöneltti.

Hakan Han Ozcan Twitter Tepki

Turgut Altınok hezimetinin sorumluları belli oldu: AKP İl Başkanı Hakan Han Özcan'a büyük tepki

Ak Parti İl ve İlçe Yönetimlerine Neşter Vuracak Ak Parti İl ve İlçe Yönetimlerine Neşter Vuracak

Turgut Altınok'un hezimetinin ardından AKP'de sorumlular netleşiyor: Parti içinde Ankara'nın kaybıyla ilgili büyük tepkiler yükseliyor. AKP'de önceleri Turgut Altınok'un Ankara'yı kazanacağına dair umutlar vardı, ancak sonuçlar Mansur Yavaş'ın önünde kalmakla sonuçlandı.

KENDİSİNE YAKIN İSİMLERİ 1. SIRAYA YAZDI

Parti içi kulislerde, Ankara'nın kaybının sorumlusu olarak belirli isimler öne çıkıyor. Peki, bu isimler görevden alınacak mı? Karadenizliler Federasyonu Başkanı Ali Aydın, acil bir değişim çağrısı yapıyor. İddialara göre, seçimlerden hemen önce Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, kendi adaylığı için yoğun bir şekilde çalışmalar yürüttü ve bu çalışmaları AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu.

BÜYÜK SIKINTILAR YAŞANDI

Ancak kendi adaylığı kabul edilmeyen Hakan Han Özcan, daha sonra Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok için çaba gösterdi ve Altınok'un adaylığı sonunda kabul edildi. Ancak bu süreçte il meclis üyeliği aday listeleri konusunda büyük bir sıkıntı yaşandı.

CUMHURBAŞKANININ HEMŞEHRİLERİNDEN DE TEPKİ VAR

Hakan Han Özcan, yakın çevresini ilçe meclis üyeliği için birinci sıradan aday gösterince, bu durum parti içinde büyük tepkilere yol açtı. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketinden gelenler arasında da Özcan'a karşı büyük bir tepki oldu.

Hakan Han Ozcan Ak Parti

Ali Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AKP İl Başkanı Özcan için "acilen değişmelidir" çağrısında bulundu.

SAYMAZ, GÖREVDEN ALMALARA DİKKAT ÇEKTİ

Gazeteci İsmail Saymaz, dünkü köşe yazısında, "31 Mart'ın sorumlusu olarak gösterilen Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Genel Sekreter Fatih Şahin'in kellesi gidebilir" şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Saymaz, Ak Parti analizinde "Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un teşkilata hakim olamadığı ve pasif olduğu; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun beklenen performansı gösteremediği; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın da politika üretemediği için Erdoğan tarafından başarısız bulunduğu" yönünde ifadeler kullandı. Saymaz'a göre, bu üç bakanın hükümetin birinci yılında değiştirilebilir.