Randstad anket sonuçlarına göre, 630 işverenin %68’i 2024 yılında çalışanlarına maaş artışı yapmaya mecbur kalacağını belirtti.

İnsan kaynakları çözümleri sağlayan Randstad, Türkiye'deki çeşitli iş kollarından 630 işverenin katıldığı ocak ve şubat aylarında gerçekleştirilen bir ankete dayanan "2024 İK Trendleri ve Ücret Raporu"nu yayımladı. Rapora göre, enflasyon nedeniyle artan iş maliyetleri 2024'ün en büyük zorluğu olarak ortaya çıkarken, ankete katılan şirketlerin %83'ü, çalışanlarına %40 ila %50 oranında daha yüksek maaş vermeyi hedefliyor.

Ankete katılan kurumların %74'ü, 2024'te beklediği en büyük zorluk olarak enflasyon nedeniyle artan iş maliyetlerini gösterirken, %49'u artan iş maliyetleri nedeniyle verimliliği garantilemenin zor olacağını düşünüyor. İş gelişimi ve satış noktasında ise katılımcıların %48'i hacimlerin artmasını beklerken, %11'i satış ve hacimlerin düşeceğini düşünüyor.

Departman bazında, katılımcıların en uygun adayları bulmakta zorlandığı alanlar arasında %83 ile BT/Teknoloji, %70 ile Mühendislik ve %63 ile Tedarik Zinciri departmanları öne çıkıyor. Kurumların %75'i işe alımın ilk basamağı olan doğru adayı seçme konusunda kariyer ve iş ilanı sitelerinden yararlanacak.

Çalışanlarını kaybetmemek adına, yemek kartı, sağlık sigortası gibi bilinen yan hakların yanında farklı finansal haklar da sunan kurumların oranı artıyor. Örneğin, yemek kartı veren kurumların oranı %82'ye yükselirken, özel sağlık sigortası sunan kurumların oranı da artış gösteriyor. Çalışanların işten ayrılma nedenleri arasında daha iyi ücret veya koşullar bulma ve uzaktan çalışma isteği öne çıkıyor.

Ak Parti’de Değişim 30 Nisan’da mı Başlayacak? Ak Parti’de Değişim 30 Nisan’da mı Başlayacak?

Gelecek yıl için işten ayrılanların oranının düşmesi ve farklı bir kariyer izlemek isteyenlerin oranının artması dikkat çekiyor.