İşçilere Yüzde 140 Oranında Zam Yaptı İşçilere Yüzde 140 Oranında Zam Yaptı

Haber merkezimize gelen sorular arasında öne çıkan konulardan biri ise sağlık personelinin aldığı teşvik ödemeleri oldu.

BİRİNCİ BASAMAK VE 112 ACİLLER DİKKAT!

Sağlık Bakanlığı'ndan elde edilen önemli bilgilere göre, 1. basamak ve 112 acil birimlerde halihazırda herhangi bir teşvik artışı söz konusu değil. Ancak, Temmuz ayında dönem zammı sonrasında bu branşlarda artış yaşanması bekleniyor. Diğer yandan, 2. ve 3. basamak sağlık hizmetlerinde durum biraz farklı.

HASTANELERDE DE ARTIŞ OLACAK!

Özellikle 2. ve 3. basamak sağlık hizmetlerinde teşvik ödemelerinde artış gözlemlenecek. Sağlık personelinin bu branşlarda daha fazla teşvik alması bekleniyor.

2-3 AY BOYUNCA ARTIŞ GÖZLEMLENECEK

SUT fiyatlarındaki değişiklikler, bakanlığın ekonomik durumu, yerel seçimler ve diğer faktörler, teşviklerin önümüzdeki 2-3 ay boyunca artan bir eğilimle devam edeceği öngörüsünü beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz ay yaşanan bir miktar artış, bu eğilimi doğruluyor.

GENEL İDARE HİZMETLERİNE YİNE ARTIŞ YOK

Özellikle Yandallar, kardiyoloji, beyin cerrahisi, ortopedi ve radyoloji gibi branşlarda, teşviklerde daha belirgin bir artış beklentisi bulunuyor. Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde çalışan tabip, hemşire, sağlık teknikeri ve teknisyeni gibi sağlık personeli, bu artıştan olumlu yönde etkilenecek. Ancak, memur, vhki ve benzeri branşlarda çalışan personel için teşvik ödemelerinde bir artış öngörülmüyor.