Dışişleri Bakanlığı, 6 Mart'ta gerçekleştirdiği "Dışişleri Bakanlığı Makam Katı Mobilya Alımı İhalesi" adlı ihale ile gündeme geldi.

6 milyonluk mobilya alımı

Sadece Koleksiyon Mobilya Şirketi'nin katıldığı bu ihale sonucunda bakanlık ile firma arasında 5 milyon 990 bin TL değerinde sözleşme imzalandı.

İhale yapıldı

Kamu İhale Bülteni'nde yer alan bilgilere göre, Dışişleri Bakanlığı, 26 Mart'ta da "Dışişleri Bakanlığı Makam Katı Mobilya Alımı İhalesi" adı altında bir ihale düzenledi ve yine bu ihaleye sadece Koleksiyon Mobilya Şirketi katıldı.

Dışişleri Bakanlığı ile firma arasında yapılan açıklamaya göre, 5 milyon 990 bin TL değerinde bir sözleşme imzalandı. Ancak, ihale kapsamında makam katına alınan mobilyaların ayrıntıları hakkında kamuoyuna bilgi verilmedi.

Memurun Giyim Yardımı Tasarruf Kapsamında Kaldırıldı mı? Memurun Giyim Yardımı Tasarruf Kapsamında Kaldırıldı mı?

Bakanlık açıklama yaptı

BirGün gazetesinden İsmail Arının haberine göre; Haberin yayımlanmasının ardından Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, "Söz konusu ihale, Bakanlığımızı ziyaret eden her düzeydeki yerli ve yabancı misafirin ağırlandığı çok sayıda çalışma odasının ve toplantı salonunun tefrişi amacıyla, ihtiyaçlara binaen yapılmıştır. İhale süreci boyunca birden fazla şirketle görüşülmüştür" şeklinde bir açıklama yaptılar.