Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde bulunan 17 bakan ve bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı arasından sadece dokuzunun kendi memleketlerinde AK Parti birinci parti olarak çıktı. Propaganda süreci boyunca bakanlar toplamda 81 ilde 359 ziyaret gerçekleştirdi ve bu ziyaretlerde 829 programa katıldı, ancak memleketlerindeki başarı oranı yüzde 50 ile sınırlı kaldı.

AK Parti, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın memleketi Bingöl, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın memleketi Konya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın memleketi Trabzon, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin memleketi Kayseri, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın memleketi Rize ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in memleketi Erzurum'da seçimleri birinci parti olarak tamamladı.

Esnek Çalışma İnternet Tabanlı Uygulamalar Kullanan Bakanlıklara Gelecek Esnek Çalışma İnternet Tabanlı Uygulamalar Kullanan Bakanlıklara Gelecek

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'ün memleketi Ardahan'da AK Parti, CHP'ye yüzde 1,5 farkla kaybetti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un baba ocağı Bartın ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu MHP yönetiminden CHP'ye geçti. Aile Bakanı Mahinur Özdemir'in memleketi Afyon, Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy'un memleketi Antalya, Teknoloji Bakanı Fatih Kacır'ın memleketi Giresun ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın memleketi Ankara'da CHP galip geldi. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın memleketi Mardin ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in memleketi Batman'da ise DEM Parti birinci oldu.