Bakan Koca İmzalı ADSM’lerle İlgili Önemli Genelge Bakan Koca İmzalı ADSM’lerle İlgili Önemli Genelge

Bakan Koca, açıklamasında 112 acil sağlık hizmetlerinin ülke genelindeki istasyon sayısının 3,402'ye, kara ambulans sayısının ise 5,738'e ulaştığını ifade etti. Kırsal bölgelerdeki acil sağlık hizmeti istasyonlarını artırarak ihtiyacı karşılamaya yönelik adımlar attıklarını belirten Koca, ekim sonu itibariyle 112 kara ambulanslarıyla bu yıl nakledilen hasta ve yaralı sayısının 5 buçuk milyonun üzerinde olduğunu açıkladı.

Bakan Koca'nın verdiği bilgilere göre, Türkiye'nin dört bir yanında profesyonel medikal kurtarma ve müdahale hizmetlerinde görev yapan 15,466 UMKE personeli bulunuyor. Ayrıca coğrafi yapı ve iklim şartlarına uygun olarak tasarlanmış, palet takılabilen 232 ambulansa sahip olduklarını dile getiren Koca, kış şartlarında hizmet veren 21 adet kombi paletli ambulans ve 6 deniz ambulansının yanı sıra, 13 helikopter ambulans ve 2 uçak ambulansın da aktif olarak görev yaptığını söyledi.

Bakan Koca, "Türkiye'nin Acil Sağlık Hizmetlerindeki gücü tartışılmaz. Acil Sağlık çalışanlarımızın özverisi hayranlık uyandırıcı. Her biriyle gurur duyuyor, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası sebebiyle kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.