Sözleşme süresinin bitimi nedeniyle yeni sözleşme imzalandığını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kullanım süresi dolan araçların ise daha düşük donanımlı araçlarla değiştirildidiğini duyurdu.

Bakanlık yetkilileri, yaptıkları açıklamada, bazı medya organlarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait araç kiralama işlemine ilişkin yanıltıcı iddiaların ortaya atıldığını belirtti.

Açıklamada, bakanlık hizmetinde kullanılan kiralık araçlar için daha önceki yıllarda yapılan sözleşmenin sona erdiği ve yeni bir sözleşme imzalanmasının gerekliliği vurgulandı. İhale sürecinin tamamen şeffaf ve usule uygun olarak gerçekleştirildiği ve kullanım süresi dolan araçların yerel üretimi öncelikli olanlarla değiştirildiği ifade edildi.

Ak Parti MYK Bitti! Erdoğan’dan Parti Kongrelerini Başlatın Talimatı Ak Parti MYK Bitti! Erdoğan’dan Parti Kongrelerini Başlatın Talimatı

Geçmişteki sözleşmenin devamı niteliğinde olan bu yeni sözleşmede, kamu kaynaklarının titizlikle kullanıldığına dikkat çekildi. Açıklamada, bakanlık olarak tasarruf ve şeffaflık konusundaki hassasiyetlerinin devam edeceği ve oluşturulmaya çalışılan yanıltıcı algının gerçek dışı olduğu vurgulandı.

Kamuoyuna duyurulan açıklamada,

"Bakanlık olarak tasarruf konusundaki hassasiyetimizi gerçekleştirdiğimiz şeffaf ve usulüne uygun uygulamalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Oluşturulmak istenen algının tamamen gerçek dışı olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz."

denildi.