Akbaşoğlu'nun açıklamalarına göre, emekli maaşlarına yönelik önemli bir iyileştirme için 31 Mart'a kadar yeni bir düzenleme planlanmıyor. Yerel seçimler nedeniyle TBMM'nin olağanüstü toplanmasının 31 Mart'a kadar gündemlerinde olmadığını belirten Akbaşoğlu, Meclis'in muhtemelen nisan ayının ortalarında çalışmalara başlayacağını ifade etti.

Memurların En Çok Merak Ettiği Soruyu Uzmanı Yanıtladı: Esnek Çalışmada Maaşlar Düşecek mi? Memurların En Çok Merak Ettiği Soruyu Uzmanı Yanıtladı: Esnek Çalışmada Maaşlar Düşecek mi?

Nisan ayının ortalarından itibaren maaş zamları ve iyileştirmeleri konusunu müzakere edeceklerini söyleyen Akbaşoğlu, haziran sonu temmuz başı itibariyle emekliler başta olmak üzere tüm çalışanlarla ilgili daha iyileştirici, alım gücünü arttırıcı değerlendirmeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi. Akbaşoğlu, bu değerlendirmelerin ardından düzenlemeleri gerçekleştireceklerini belirtti.

Maaş zammı ve iyileştirmelerine dair beklentiler, önümüzdeki aylarda Meclis'in çalışmalarına başlaması ve yapılan müzakerelerin sonuçlarına bağlı olarak şekillenecek.