Sözcü Ömer Çelik, MYK’da tek gündem maddelerinin seçim sonuçlarının değerlendirmesi olduğunu belirterek

“milli iradeye sahip çıkanlara teşekkür ediyoruz”

dedi.

Cumhur İttifakıı’nın bir dayanışma örneği gösterdiğini vurgulayan Ömer Çelik, kazananın demokrasinin gerçek sahibi olan vatandaşlar olduğunu vurguladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında tek gündem maddenin seçim sonuçlarının değerlendirilmesi olduğunu belirtti. Çelik, milli iradeye sahip çıkanlara teşekkür ederek, Cumhur İttifakı'nın dayanışma içinde olduğunu vurguladı ve kazananın demokrasinin gerçek sahibi olan vatandaşlar olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı: Tasarruf Tedbirlerine Tüm Kamu Personeli Uymak Zorunda Cumhurbaşkanı: Tasarruf Tedbirlerine Tüm Kamu Personeli Uymak Zorunda

Konuşmasında Türkiye'nin yönetimini demokrasinin ve sandığın belirlediğini vurgulayan Çelik, demokrasinin bir kez daha seçim yoluyla güçlendiğini söyledi. 31 Mart seçimlerinin AK Parti'ye yönelik mesajlarını net bir şekilde alacaklarını belirten Çelik, halkın istenmeyen sonuçları aldığı bölgelerde uyarılarda bulunduğunu ve bunları değerlendirmeye başladıklarını ifade etti. Parti olarak bu mesajı doğru bir şekilde anlamak için çaba harcadıklarını dile getiren Çelik, milletin mesajını almanın siyasi bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Çelik, itiraz hakkının, eleştiri hakkının ve uyarı hakkının millete ait olduğunu belirterek, bunları dinlemenin de siyasi partilere düştüğünü söyledi. AK Parti'nin kurumsal sorumluluğunu yerine getireceğini ifade eden Çelik, vatandaşın sesini doğru şekilde dinleyeceklerini ve milletin mesajının büyük bir nimet olduğunu, kendilerine yol gösterdiğini belirtti.