Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ilde yapılacak anket çalışmasını kısa sürede tamamlanarak rapor halinde kendisine sunulmasını istediği ileri sürüldü.

Belediye Personeline Maaşları Taksit Taksit Ödüyor Belediye Personeline Maaşları Taksit Taksit Ödüyor

22 İl için detaylı rapor

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı adaylarının rekabet ettiği 22 il için detaylı bir rapor hazırlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, AK Parti ve MHP'nin ayrı adaylarla yarıştığı ancak CHP ve Yeniden Refah Partisi'nin kazandığı Kütahya, Kilis, Amasya ve Yozgat illeri için özel bir inceleme yapılacak.

Sabah Gazetesi'nin aktardığı habere göre, Erdoğan, seçim sonuçlarının nedenlerini araştırmak için bir kurul oluşturulmasını ve bu kapsamda kısa sürede bir rapor hazırlanıp kendisine sunulmasını talep etti.

40 soruluk anekt çalışması

Bu doğrultuda, AK Parti 81 ilde sahaya inecek ve büyükşehir, il, ilçe ve belde ayrımı yapmaksızın seçmenin neden kendilerine oy vermediğine dair yaklaşık 40 soruluk bir anket çalışması yürütecek.

4 İle odaklanıldı

Cumhur İttifakı'nın rekabet ettiği 22 il özel bir izleme altına alındı. Kütahya, Kilis, Amasya ve Yozgat illerinde AKP ve MHP'nin kendi adaylarıyla yarıştığı ancak CHP ve Yeniden Refah Partisi'nin seçimleri kazandığı belirlendi.

Özel çalışma talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu dört il için özel bir çalışma talimatı verdiği öğrenildi. Cumhur İttifakı'nın adayları ise Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat'ta ayrı adaylarla yarıştı.