Hastane yönetimi, konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaparak, şüpheli kişi hakkında personeli ve vatandaşı yanıltmaya, kurum ve hekimlik mesleğinin saygınlığına gölge düşürmeye, hastane içerisinde güvenliği ihlal etmeye teşebbüsten şikayetçi olduklarını belirtti. Açıklamada, yapılan incelemeler sonucunda şahsın herhangi bir tanı ve tedavi alanında bu sıfatla bulunmadığı, süreçte yer almadığı teyit edildiği ifade edildi.

Hastane yönetimi, sağlık hizmeti sunumunda yetkisiz ve ehliyetsiz kişilerin engellenmesine büyük bir özen gösterdiklerini vurgulayarak, vatandaşların ve çalışanların güvenliği konusundaki hassasiyetin yasaların belirlediği normlar çerçevesinde sürdürüleceğini ifade etti. Bu olayın ardından, hastane içinde benzer durumların yaşanmaması için daha da dikkatli önlemler alınması planlanıyor.

GÜVENLİK KAMERASINCA GÖRÜNTÜLENMIŞTİ

Skandal:Acil Vaka Getiren 112 Ekibini Özel Hastaneye Almadılar Skandal:Acil Vaka Getiren 112 Ekibini Özel Hastaneye Almadılar

Hastane görevlileri, 24 Ocak'ta yaka kartında "asistan doktor" yazan bir kişinin hareketlerinden şüphelenince durumu polise bildirmişti.

Şüpheli kadının çelişkili ifadeler vermesi üzerine yaptığı incelemede yaka kartının sahte olduğunu tespit eden polis, zanlı C.S.'yi (26) Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliğine götürmüştü.

Hastanenin güvenlik kamerasınca, koridorda cep telefonuyla görüşme yaparak bir cep telefonu aksesuarı satışı yapılan iş yerine giren C.S.'nin daha sonra özel güvenlik görevlilerince polis noktasına götürülmesi kaydedilmişti.