Yerel seçimler geride kalırken, seçimlerin ardından ilk kabine toplantısı yarın Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında gerçekleştirilecek. 

Ulusal basınına yansıyan haberlere göre; kabine toplantısının gündeminde Orta Doğu’da yaşanan savaş gerilimi, terör eylemleri, yerel seçimler, ekonomi konuları ele alınırken 3600 ek gösterge bekleyen memurlar içinde yapılması muhtemel düzenlemenin toplantı gündemine alınması bekleniyor.

Diğer taraftan 20.000 öğretmen ataması için de Milli Eğitim Camiasının gözü yarın yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında olacak. 

Bakanlar, kendi şehirlerindeki seçim sonuçlarını değerlendirecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşecek olan kabine toplantısı, önemli gündem maddelerini ele alacak. Toplantının ilk önemli gündem başlığı, yerel seçim sonuçları olacak. Seçimlerin ardından ilk kez bir araya gelecek olan kabinede, bakanların kendi şehirlerindeki seçim sonuçlarını değerlendirmesi bekleniyor.

Gazze'deki son durum da ele alınacak.

İsrail ve İran arasındaki gerilim de kabinenin gündeminde önemli bir yer tutacak. Türkiye'nin gerilimin artmaması için atacağı adımların yanı sıra Gazze'deki son durum da ele alınacak. Türkiye'nin insani yardımlarının gözden geçirilmesi de planlar arasında yer alıyor.

Irak ziyareti hazırlığı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) güvenlik çemberinin kapatılması için yürüttüğü operasyonlar da kabine toplantısında ele alınacak. Son operasyonların incelenmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ayın son haftasında gerçekleştireceği Irak ziyaretine hazırlık yapılması bekleniyor.

3600 ek gösterge masaya yatırılacak

Ekonomideki son durumun kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi de toplantının önemli konularından biri olacak. Enflasyonla mücadele başta olmak üzere ekonomik durumun değerlendirilmesi önem arz ediyor. Ayrıca, 20 bin öğretmen ataması, 3600 ek gösterge gibi konular da toplantıda masaya yatırılacak.

İddia: Zorunlu Hizmete Gitmek İstemeyen Hekimler ‘Noter Huzurunda Sahte Evlilik’ Düzenliyor İddia: Zorunlu Hizmete Gitmek İstemeyen Hekimler ‘Noter Huzurunda Sahte Evlilik’ Düzenliyor

Memurların beklentisi ele alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda 3600 ek gösterge düzenlemesi hakkında yapmış olduğu açıklamalar da toplantının gündeminde yer alacak. Son düzenleme ile çalışan ve emekli 5,3 milyon kamu personelinin ek göstergelerinin yeniden belirlenmesi sağlanmıştı. Bu düzenlemenin etkileri ve genişletilmesi planları da toplantıda tartışılacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basının karşısına geçerek açıklamalarda bulunması bekleniyor.