Her yıl açılan yeni tıp fakültelerine dikkat çekilen eleştirilerde, açılan fakültelerin hiçbirinde tek hoca dahi olmadığı için başka fakültelere eğitime devam edildiği belirtiliyor.

Şu anda hukuk fakültesi mezunları ile eğitim fakültesi mezunlarının yaşadığı atanamama probleminin yakın gelecekte tıp fakültesi mezunlarının da başına geleceği savunuldu.

Yapılan eleştirilerde, bugün lisans düzeyinde eğitim programları içerisinde en yüksek kontenjanın 22.000 sayısıyla tıp fakültelerine ait olduğu savunuldu.

Her yerde Tıp Fakültesi açılması eleştirisi sonrasında gözler özel üniversitelere çevrildi. En başta Özel üniversitelerdeki %100 burslu tıp bölümleri ve yurt dışı okullarda okuyup gelen ve denkliği verilenler tartışma konusu oldu.

Kadın Doğum Hastanesi Hakkında Vahim İddialar: Kamera İle Hekimler Takip Ediliyor Kadın Doğum Hastanesi Hakkında Vahim İddialar: Kamera İle Hekimler Takip Ediliyor

Mülakat dahi gelebilir

Bir başka görüş ise, 5 sene zor ama 10 sene sonra Tıp Fakültesi mezunları için KPSS sürecinin başlayacağı yönünde oldu. TUS ile yerleştirme yapılacağı, sonrasında ise öğretmenlere yapıldığı gibi mülakat sisteminin bile gelebileceği endişesini paylaştılar.

Maaş + sabite hazır olun

Yapılan eleştirilere hekimlerin çoğunluğunun katıldığı gözlemlenirken, bir başka hekim ise Şu anki hekim sayısının iki katı hekim göreve başlatılsa dahi doktor açığının kapanamayacağını savundu. Uygulanan politika nedeniyle önümüzdeki yıllarda en iyi ihtimal ile maaş + sabit ek ödeme karşılığı hekimlerin çalıştırılabileceği belirtildi.